Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων βρίσκονται Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά για την διεύρυνση του Κυβερνητικού σχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.

Ο Πρωθυπουργός αποκλείει σενάρια πρόωρων εκλογών ενώ βέβαιος θεωρείται ο ανασχηματισμός μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ώστε να διευρυνθεί το Κυβερνητικό σχήμα. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πλαισιώνουν τα βασικά υπουργεία ενώ την απόλυτη στήριξη του Μαξίμου απολαμβάνει το οικονομικό επιτελείο. Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μάλιστα τονίζεται ότι είναι σάρκα του κόμματος και είναι ένα πρόσωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης των ομολόγων τους. 

Όπως έλεγαν στο newpost για ποιο λόγο να πάμε σε μια διαφορετική λύση , την επιλέξαμε αρχικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη και είδαμε τα αποτελέσματα. Το Μαξίμου πιστώνει στα θετικά του Γιώργου Σταθάκη την απορρόφηση του ΕΣΠΑ γεγονός που οδήγησε έστω και σε μικρές ανάσες την ελληνική οικονομία. 

Συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα τόνιζαν στο newpost, πως όταν θα περάσουν ασφαλιστικό και φορολογικό και κλείσουν οι εκκρεμότητες με τους δανειστές δεν θα υπάρχει κανένας λόγος για προσφυγή στις κάλπες. Η Κυβέρνηση είναι πεπεισμένη πως το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αν και δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα, προκαλεί αντιδράσεις , θα περάσει. Εκτιμούν μάλιστα πως όταν θα ανακουφιστούν τα πολύ χαμηλά και τα χαμηλά εισοδήματα θα υπάρξει αναστροφή του κλίματος. Η Κυβέρνηση επιμένει στο να υπάρξει αφορολόγητο ποσό ενώ τα βάρη θα επιβαρύνουν προοδευτικά τα μεσαία και τα υψηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης μεγάλοι χαμένοι θα είναι εκείνοι με εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ καθαρά με τον συντελεστή να κινείται ή και να ξεπερνά το 50%. 

Στελέχη της Κυβέρνησης εμφανίζονται αισιόδοξα και για το ασφαλιστικό παρά το διαφαινόμενο αδιέξοδο με τους αγρότες.