Την άποψη ότι υπάρχει σχέδιο για το προσφυγικό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Γιάννης Μουζάλας στο Πρακτορείο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ''θα σκληρύνει η στάση της Ελλάδας προς τις γειτονικές χώρες που δεν δέχονται τους πρόσφυγες''. 
 
Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε ''πραξικοπηματική ενέργεια των κλείσιμο των συνόρων''. 
 
Όπως τόνισε ο κ. Μουζάλας:

Πέντε αστυνομικοί διευθυντές των χωρών του Βίσεγκραντ και δυστυχώς της Αυστρίας καταργήσανε την απόφαση που πήραν οι πρωθυπουργοί 15 ώρες πριν. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για την ευρωπαϊκή ιδέα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από τις σιδηροδρομικές γραμμές θα πάνε σε χώρους που ήδη έχουν δημιουργηθεί, ενώ θα δημιουργηθούν κι άλλοι.

Ο κ. Μουζάλας κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να βοηθήσουν, εκτιμώντας ότι πολύ γρήγορα η κατάσταση θα είναι υπό έλεγχο. "Το παλεύουμε.'Εχουμε σχέδιο. Θα τα καταφερουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι 'ρισκόμαστε μπροστά σε ενέργεια πραξικοπηματική, το να παραβιάζεται μια συμφωνία που έγινε σε επίπεδο πρωθυπουργών, ενώ τόνισε ότι θα παραστεί αύριο στις Βρυξέλλες σε σύνοδο ομολόγων για το προσφυγικό προκειμένου να παρουσιάσει την κατάσταση.

Δήλωσε, δε, ότι ''όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί μας δημιουργεί προβλήματα. Θα τα υποστούμε για λίγο, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε. Ενωμένοι οι Έλληνες χωρίς ξενοφοβίες. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να μην συνέβαινε, αφού συμβαίνει θα το αντιμετωπίσουμε''.