Την σύγκληση συνάντησης πολιτικών αρχηγών με βασικό θέμα το προσφυγικό ζήτησε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας για ''δραματικές εξελίξεις'' και μια κατάσταση που διαμορφώνεται, όπως τόνισε σε ''εθνική τραγωδία''. 

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά:

Θεωρώ ότι κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής. Υπάρχει μια προσπάθεια από τις ακραίες, σκληρές φωνές της Ευρώπης να αξιοποιήσουν την ολιγωρία και τα λάθη της κυβέρνησής μας και να φορτώσουν στην πλάτη του ελληνικού λαού τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, που είναι ένα ζήτημα διεθνές και ευρωπαϊκό.

Όλη αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με το ότι η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, η αξιολόγηση καρκινοβατεί, μεγάλες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στους δρόμους, αισθάνομαι ότι οδηγούν ξανά στη διαμόρφωση ενός αδιεξόδου και σ’ένα συναίσθημα απελπισίας και οργής στον ελληνικό λαό. Πάνω ακριβώς σ’αυτά τα αδιέξοδα και στην οργή χτίστηκαν πολιτικές και προσωπικές καριέρες τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί ξανά.

Από την πλευρά του ο κ Παυλόπουλος τόνισε ότι ''το προσφυγικό συνιστά μείζον ζήτημα για τον τόπο μας'' ενώ σε σχέση με το αίτημά της για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει μετά από συννενόηση με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

Μας αναλογεί εδώ - και θεωρώ ότι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε σήμερα και δεν μεγαλοπιανόμαστε, είναι αλήθεια – το να υπερασπιζόμαστε, άσχετα αν ορισμένοι άλλοι Λαοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό, ακόμα και το μέλλον της Ευρώπης.