current views are: 12

23 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση12:48

Με βέτο σε ΕΕ και ΝΑΤΟ απειλεί η κυβέρνηση αν η Τουρκία δεν τηρήσει τη συμφωνία

Σκληραίνει τη στάση της η ελληνική κυβέρνηση η οποία δέχεται και το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού και απειλεί με βέτο ΕΕ και ΝΑΤΟ σε περίπτωση που η Τουρκία δεν τηρήσει τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου. 

Δημοσίευση 12:48’

Σκληραίνει τη στάση της η ελληνική κυβέρνηση η οποία δέχεται και το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού και απειλεί με βέτο ΕΕ και ΝΑΤΟ σε περίπτωση που η Τουρκία δεν τηρήσει τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου. 

Σκληραίνει τη στάση της η ελληνική κυβέρνηση η οποία δέχεται και το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού και απειλεί με βέτο ΕΕ και ΝΑΤΟ σε περίπτωση που η Τουρκία δεν τηρήσει τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου για περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, είπε ότι η Τουρκία προβάλλει αντιρρήσεις για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου, αν και στη σύνοδο της 11ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε συμφωνήσει και ο ίδιος.

«Εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί, η συμφωνία όπως αποφάσισε ομόφωνα το πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και ευελπιστούμε ότι οι συζητήσουν θα καταλήξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο, επισημαίνοντας ότι την ευθύνη για αυτό φέρει η Τουρκία που αναδιπλώθηκε σε σχέση με την απόφαση των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας που προέβλεπε την επαναπροώθηση στο τουρκικό έδαφος από την δύναμη του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση για την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, είπε η κ. Γεροβασίλη, ενώ τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί το πρόβλημα των προσφυγικών ροών όσο δύσκολο και αν είναι.

Η Αθήνα είναι έτοιμη να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, δήλωσε η κ. Γεροβασίλη απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μπορεί να θέσει βέτο στην ΕΕ. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, δεν θα μείνει πίσω από την άσκηση των δικαιωμάτων της 

Με βέτο στο ΝΑΤΟ απειλεί και ο Καμμένος

Την ίδια ώρα  κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισήμανα πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει ομοφωνία στο επίπεδο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ – η οποία καταρτίζει το εν λόγω σχέδιο- τότε το θέμα θα παραπεμφθεί στην επιτροπή μονίμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ σε επίπεδο πρέσβεων.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο πρέσβεων τότε το θέμα θα παραπεμφθεί στο συμβούλιο των υπουργώνΑμυνας του ΝΑΤΟ.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν με νόημα πως οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται ομόφωνα

 

 


σχετικα αρθρα