Σε περισσότερα από 10 ευρώ εκτιμά ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, Ιβάηλο Μοσκόφσκι, τη ζημία από τα μπλόκα των ελλήνων αγροτών.

Σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό BTV ο Μοσκόφσκι επιτέθηκε στους αγρότες λέγοντας ότι «τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο οι έλληνεs αγρότεs δεν έχουν τι να κάνουν και εγείρουν υπερβολικέs απαιτήσειs προs την κυβερνησή τουs και αφού δεν γίνονται δεκτά κλείνουν τα σύνορα με την  Βουλγαρία». Σύμφωνα με τον ίδιο «οι διαμαρτυρόμενοι θα ήταν πολύ πιο πιεστικοί απέναντι στην κυβέρνηση αν απέκλειαν λιμάνια, αεροδρόμια και το μετρό».

Ο βούλγαρος υπουργός ανέφερε ακόμη ότι κάθε χρόνο ο αποκλεισμόs των βουλγαρικών συνόρων στοιχίζει 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά φέτος εκτιμά ότι οι ζημιές θα είναι μεγαλύτερεs λόγω του μεγαλύτερου χρονικού αποκλεισμού των συνόρων.

Τέλος άφησε αιχμές κατά των Βρυξελλών λέγοντας δεν έχουν απάντηση για το θέμα καθώς, όπως τόνισε, «θεωρούν τοπικό το ζήτημα και όχι διεθνέs όπωs εμείs».

Στα ελληνοβολυγαρικά σύνορα τις τελευταίες ημέρες η ένταση είναι συχνό φαινόμενο καθώς οι βούλγαροι οδηγοί έχουν προχωρήσει σε αντιμπλόκα και δεν έχουν λείψει οι έντονες αντιπαραθέσεις με τους αγρότες στην περιοχή του Προμαχώνα, όπου βρίσκεται ένα από τα πιο δυναμικά μπλόκα αγροτών.