Με θέμα το προσφυγικό συνεδρίασε σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βουλή, η συντονιστική ομάδα εργασίας του κοινοβουλευτικού έργου της Ν.Δ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε: «Μόνο αντικείμενο της συζήτησης ήταν το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Συζητήθηκαν σε βάθος όλες οι πτυχές και οι διαστάσεις της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το προσφυγικό-μεταναστευτικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε χθες «μονομερή ενέργεια» το ενδεχόμενο η Αυστρία να κλείσει τα σύνορά της ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε για έλλειψη συντονισμού με την τοπική αυτοδιοίκηση στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

Ωστόσο, όπως και σε πρόσφατες δηλώσεις του και από τις Βρυξέλλες, επισήμανε και χθες ότι: «Εμείς θα συνεχίσουμε να βάζουμε εθνική πλάτη, έχω ξεκαθαρίσει πως το μεταναστευτικό δεν προσφέρεται για μικροπολιτική αντιπαράθεση, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση, όμως το ζήτημα μας αφορά όλους».