Πρωθυπουργικό προφίλ με συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα χτίζει συστηματικά ο Κυριάκος Μητσοτακης, καθώς στη ΝΔ θεωρούν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βρίσκεται ήδη σε αποδρομή. Η εκτίμηση αυτή δεν προέρχεται μόνο απο τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων στις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευρύνει καθημερινά τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απο τις εντεινόμενες κοινωνικές αντιδράσεις που θέτουν το Μέγαρο Μαξίμου στην απομόνωση.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει σε συνομιλητές του, ότι «οι εκλογές κερδίζονται στο πολιτικό κέντρο» και φέρνει την κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο της ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος πιστεύει στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα,  χωρίς ωστόσο να υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν μπορεί να υλοποιήσει, κάτι που αποτελεί και το βασικό αντικείμενο κριτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση πάντως με την Άννα Διαμαντοπουλου για το ασφαλιστικό, δείχνει ότι η διεύρυνση της ΝΔ και με πολιτικά πρόσωπα βρίσκεται προ των πυλών με χρονικό ορίζοντα το τακτικό Συνέδριο του κόμματος πριν το Πάσχα. Στη Συγγρου ωστόσο φοβούνται ότι μέχρι τότε ενδεχομένως ο Αλέξης Τσίπρας να έχει προχωρησει σε πολιτικές κινήσεις για την απεμπλοκή του απο τη σημερινή τραγική κατάσταση, γεγονός που αποδεικνύεται και απο τις συχνές επιθέσεις προς τη ΝΔ, που εσχάτως επικεντρώνονται και στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη.

Προς το παρόν στη Συγγρού περιμένουν να δουν τι θα πράξει η κυβέρνηση στα δυο κρίσιμα ζητήματα, του προσφυγικού και του ασφαλιστικού και δηλώνουν έτοιμοι για κάθε περίπτωση, καθώς όπως λένε, η πολιτική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα έχει αποδείξει ότι έχει εθιστεί στις θεσμικές εκτροπές. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πάντως έχει ξεκινήσει σειρά επαφών και με τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης και έπειτα απο της σημερινή συνάντηση στον Άρειο Πάγο με την πρόεδρο Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα του ανώτατου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αύριο θα συναντηθεί και με την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικράτειας.