Απάντηση στην ανακοίνωση του Ποταμιού, η οποία χαρακτήριζε ''ηθικά έκθετη'' την διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, έρχεται σήμερα από την ΕΡΤ, η οποία, όπως αναφέρει ''αντί άλλης απάντησης παραπέμπει στο μπαράζ συκοφαντικών δημοσιευμάτων του ''συνεργάτη'' της στο site που διατηρούσε. 

Η χθεσινή ανακοίνωση του Ποταμιού χαρακτήριζε ''ηθικά έκθετη'' την διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης από το γεγονός ότι ο έκδοτης εφημερίδας που συνελήφθη, καθώς είχε υπογράψει με την ΕΡΤ συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος: 

Ηθικά έκθετη είναι η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης από το γεγονός ότι ο εκδότης εφημερίδας με ανύπαρκτη κυκλοφορία, ο οποίος συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία του εκβιασμού, είχε υπογράψει με την ΕΡΤ συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας και μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο (9 Σεπτεμβρίου 2015)», σύμφωνα με το Ποτάμι.

Πολλοί δημοσιογράφοι είχαν κινηθεί νομικά εναντίον του κατηγορώντας τον για συκοφαντία εις βάρος τους δεν ήταν λόγος να είναι πιο προσεκτικοί. Βόλευε άλλωστε γιατί οι περισσότεροι ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση.

«Όσο για την ιστοσελίδα Left.gr που δημοσίευσε σήμερα στην πρώτη σελίδα "βαθυστόχαστο" άρθρο έτερου συλληφθέντος με τίτλο «Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα» τι να πει κανείς. Δείξε μου τους φίλους σου.  

Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Σχετικά με την ανακοίνωση του πολιτικού κόμματος «Το Ποτάμι» και τη «συνεργασία» της ΕΡΤ με τον εκδότη της εφημερίδας «Η Ακρόπολη» υπογραφείσα  στις 9 Οκτωβρίου 2015, η «ηθικά έκθετη» διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αντί άλλης απάντησης, παραπέμπει στο μπαράζ συκoφαντικών δημοσιευμάτων του «συνεργάτη» της, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, μέσω του site που διατηρούσε, ενώ δεκάδες άλλα παρόμοια άρθρα, δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Η Ακρόπολη» και «Η Ακρόπολη της Κυριακής».     

27 Οκτωβρίου 2015
«Κύριε Παππά του Μαξίμου: Ο Γενικός Γραμματέας κ Κρέτσος γιατί ανέχεται τις παρανομίες του Ταγματάρχη;»

30 Οκτωβρίου 2015
«Ζήτω» η ΕΡΤ του Ταγματάρχη και του Μεϊμαράκη!!!!» 

31 Οκτωβρίου 2015
«Τσιφλίκι του Ταγματάρχη η «νέα» ΕΡΤ!!!!» 

01 Νοεμβρίου 2015 
«Φασιστικός ο αποκλεισμός της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ από την ΕΡΤ του Ταγματάρχη!!!!»

02 Νοεμβρίου 2015
«Γιατί ο Γενικός Γραμματέας κ Κρέτσος ανέχεται τις παρανομίες του Ταγματάρχη;» 

04 Νοεμβρίου 2015
«Ο «βίος και η πολιτεία» του Ταγματάρχη και οι συνομιλίες του με τον Κοτσώνη»