current views are: 14

23 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση15:56

Ακύρωση του προστίμου για τον λογαριασμό στην HSBC ζητεί ο Παπασταύρου

Προσφυγή κατά της απόφασης για επιβολή προστίμου σχετικά με τον λογαριασμό στην HSBC που αποκαλύφθηκε με τη λίστα Λαγκάρντ κατέθεσε ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

Δημοσίευση 15:56’

Προσφυγή κατά της απόφασης για επιβολή προστίμου σχετικά με τον λογαριασμό στην HSBC που αποκαλύφθηκε με τη λίστα Λαγκάρντ κατέθεσε ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

Προσφυγή κατά της απόφασης για επιβολή προστίμου σχετικά με τον λογαριασμό στην HSBC που αποκαλύφθηκε με τη «λίστα Λαγκάρντ» κατέθεσε ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

Ο κ. Παπασταύρου με την προσφυγή του στα διοικητικά δικαστήρια ζητεί την ακύρωση του προστίμου των 3,3 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στον ίδιο και τη μητέρα του, το οποίο -σύμφωνα με δήλωσή του- πλήρωσε μετά από δάνειο που έλαβε από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού.

Ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού επαναλαμβάνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για τη «λίστα Λαγκάρν»τ βασίστηκε σε ένα «κατασκευασμένο, αγνώστου προέλευσης και ταυτότητας, αρχείο excel» και καταλήγει:

Καταλαβαίνω ότι η οργανωμένη συκοφαντία σε βάρος μου, η λάσπη και η προσπάθεια εξόντωσης δεν θα σταματήσουν εδώ. Περιμένω το επόμενο ασύμμετρο χτύπημα. Η υπέρβαση όμως κάθε ορίου στην επινόηση άλλοτε στοιχείων, άλλοτε γεγονότων και πλέον και πληροφοριών εκθέτει και αποκαλύπτει καθημερινά τους ευρύτερους στόχους των εμπνευστών της συστηματικής σε βάρος μου συκοφαντίας. Οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν και η δικαιοσύνη θα κρίνει άμεσα τους συκοφάντες.

Ο κ. Παπασταύρου ανακοίνωσε επίσης ότι υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας «Kontranews» για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Η μήνυση του δικηγόρου αφορά πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας , στο φύλλο της Κυριακής 21ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπασταύρου περιλαμβάνεται στους καταθέτες της «λίστας Μπόργιανς».

Στην μήνυσή του ο κ. Παπασταύρου περιλαμβάνει και έγγραφη επιστολή του αρμόδιου Οικονομικού Εισαγγελέα ο οποίος μετά από αίτημα του δικηγόρου απαντά ότι «από την μέχρι στιγμής έρευνα της επονομαζόμενης λίστας Βεστφαλίας- Ρηνανίας, δεν ταυτοποιήθηκε πρόσωπο με τα στοιχεία Σταύρος Παπασταύρου».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπασταύρου «με την απάντηση αυτή αποδεικνύεται πανηγυρικά η αναλήθεια του δημοσιεύματος».


σχετικα αρθρα