Έτοιμος να σεβαστεί τις αποφάσεις του συνεδρίου του Ποταμιού και να παραδώσει το κόμμα δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε περίπτωση που το συνέδριο αποφασίσει σχετικά. 

Μιλκώντας στον Γιώργο Παπαδάκη είπε: 

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να γεράσω βουλευτής. Μπήκα γιατί είχα ένα όραμα. Αν χαθεί αυτό το όραμα θα αποχωρήσω. Δεν πρόκειται να συνεχίσω στον χώρο της πολιτικής ως βουλευτής άλλου κόμματος. Αν αποφασίσουν στο συνέδριο κάποιον άλλο για αρχηγό, θα παραδώσω το κόμμα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο συνέδριο «σε μια μεγάλη γιορτή στο Περιστέρι, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή», θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις για το Ποτάμι.

Σε ερώτηση για την εμφάνιση νέων υποψηφίων στο Ποτάμι, δεδομένου ότι έθεσε ήδη την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο Παύλος Ελευθεριάδης, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι είναι ευχάριστο που υπάρχουν υποψήφιοι για την αρχηγία στο Ποτάμι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το αγροτικό ζήτημα. «Δεν μπορείς να έχεις ξεγελάσει κάποιους και να το παίζεις αδιάφορος σαν να μην συμβαίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές.

«Αν ο Τσίπρας θεωρεί ότι δεν μπορεί, να απευθυνθεί στη Βουλή για βοήθεια», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλά καρτ στήριξη στον κ. Τσίπρα.

Για την πορεία του δικού του κόμματος τόνισε ότι ο ίδιος έχει την ευθύνη για την πτώση των ποσοστών. Σημείωσε όμως ότι θα συνεχίσει να λέει αυτό που πιστεύει, χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι δημοσκοπήσεις