current views are: 5

24 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση09:44

Αποστόλου σε αγρότες: Ελάτε να ξανακουβεντιάσουμε…

Την πεποίθηση ότι υπάρχει μια συμφωνία που δεσμεύει σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού εξέφρασε στο Mega ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος απηύθυνε ξανά πρόσκληση στους αγρότες για διάλογο.

Δημοσίευση 09:44’

Την πεποίθηση ότι υπάρχει μια συμφωνία που δεσμεύει σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού εξέφρασε στο Mega ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος απηύθυνε ξανά πρόσκληση στους αγρότες για διάλογο.

Την πεποίθηση ότι υπάρχει μια συμφωνία που δεσμεύει σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού εξέφρασε στο Mega ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου,, ο οποίος απηύθυνε ξανά πρόσκληση στους αγρότες για διάλογο.

Ο υπουργός εμφανίστηκε υπέρμαχος του διαλόγου:

Διάλογο, διάλογο, διάλογο. Δεν γίνεται διαφορετικά… Αν δούμε στη διαδρομή ότι δεν … “παιδιά θέλετε να ξανακουβεντιάσουμε; Ελάτε”. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Επιμένοντας στη διαδικασία του διαλόγου ο κ. Αποστόλου, μιλώντας στο MEGA τόνισε: “Σκηνές σαν κι αυτές που είχαν βιώσει προηγούμενες περιόδους είτε ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα είτε στέλνοντάς τους τα ΜΑΤ δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσουμε“.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα επηρεάσει και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης λέγοντας:

Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε δυστυχώς υπογράψει μια συμφωνία η οποία μας δεσμεύει. Δεν έχουν καταλάβει ότι αν πάμε πίσω πίσω την αξιολόγηση, αντιλαμβάνεστε ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός που έχουμε, αυτό το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης… Έχουμε ένα πρόγραμμα ολόκληρο που πρέπει να μας βοηθήσουν και οι ίδιοι να το υπηρετήσουμε.

Ο κ. Αποστόλου υποστήριξε ότι με βάση την πρόταση της κυβέρνησης -συνδυάζοντας ασφαλιστικό και φορολογικό- δεν υπάρχει επιβάρυνση για το 85% των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

«Με βάση τα ισχύοντα στα φορολογικά θα πληρώσουν πολύ λιγότερο φόρο και τελικά πληρώνοντας και το ασφάλιστρο αυτό που χρειάζεται για να καλύψουν τις ανάγκες του ΟΓΑ, θα τους μείνει κέρδος από αυτή τη διαδικασία, τουλάχιστον γι΄αυτούς που είναι από 12.000 ευρώ και κάτω», ανέφερε, εξηγώντας ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 12.000 ευρώ, αλλά και ότι δεν θα υπάρχουν τεκμήρια μέχρι το ίδιο ποσό.

Υπεραμυνόμενος της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, επισήμανε ότι η συμφωνία προέβλεπε «20% από το πρώτο ευρώ και 26% από το πρώτο ευρώ».


σχετικα αρθρα