current views are: 4

24 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση09:22

Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Ανησυχώ έντονα για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσίευση 09:22’

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο και αφορούσε όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ειδικά για το προσφυγικό. 

Προσερχόμενος ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Παυλόπουλο την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό τις οποίες όπως είπε και θέλει να συζητήσει μαζί του. 

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για το γεγονός ότι μπορούν αυτές τις κρίσιμες ώρες να ανταλλάσσουν αυτές τις απόψεις. «Είναι εξαιρετικά χρήσιμες και για την άσκηση των δικών μου καθηκόντων» είπε χαρακτηριστικά. 

Χθες, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της όπως αυτή διατυπώθηκε στη συνάντησή της με Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Γεννηματά ότι δεν έχει αντίρρηση για τη διεξαγωγή του Συμβουλίου, ωστόσο επεσήμανε πως θα ήθελε να έχει μπροστά του όλα τα δεδομένα για το προσφυγικό.

Προσδιόρισε κατά τις ίδιες πηγές τον χρόνο διεξαγωγής τη συνάντησης λίγο πριν ή λίγο μετά τη διεξαγωγή της κρίσιμης και πολυαναμενόμενης Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό στις 7 Μαρτίου. Όπως φαίνεται η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μπαίνει δυναμικά και λαμβάνει ενεργές πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση στα κρίσιμα θέματα όπως το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά, είναι σχεδόν σίγουρο πως κατά τη συνάντηση θα θέσει όλα τα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η εν εξελίξει διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης καθώς επίσης και συνολικότερα η πορεία της οικονομίας. 

Προς αυτή την κατεύθυνση σκοπεύει να θέσει προ των ευθυνών τους τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προκρίνει το ενδεχόμενο εκλογών, σε μία τόσο κρίσιμη φάση για τον τόπο. 


σχετικα αρθρα