Τρεις μήνες μετά την προδιαγεγραμμένη αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι και από το κόμμα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δηλώνει στο περιβάλλον του απαγοητευμένος από το πολιτικό σκηνικό, τα αφήνει όμως όλα ανοιχτά για το πολιτικό του μέλλον. 
 
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ήρθε στο προσκήνιο μόλις το 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον έβαλε υποψήφιο δήμαρχο στον Δήμο της Αθήνας. Ένα νέο φρέσκο πρόσωπο που κατάφερε και χτύπησε στα ίσια παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, τον δήμο, πήγε με τον Γιώργο Καμίνη στον β' γύρο και έχασε στο νήμα. 
 
Το νεαρό της ηλικίας του, ο άφθαρτος πολιτικός του λόγος, τον έφερε πολύ γρήγορα στα υψηλά επίπεδα της πολιτικής ζωής καθώς ανέλαβε το δύσκολο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου στήριξε τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης στο δύσκολο πρώτο εξάμηνο ενώ άρχισε να αποστασιοποιείται μετά τη συμφωνία του Ιουλίου. 
 
Παρόλα αυτά ψήφισε το τρίτο μνημόνιο κι ενώ ο ίδιος είχε αποφασίσει να μην κατέβει εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τον έπεισαν να κατέβει στις εκλογές. 
 
Μετά τις εκλογές και εν όψει της ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων, άρχισε να διατυπώνει τις ενστάσεις του. Τότε ήρθε η ώρα του πολιτικού ξεκαθαρίσματος με το Μέγαρο Μαξίμου. 
 
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Αλεξη Τσίπρα, ο οποίος σε καλό κλίμα του ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του. 
 
Μετά από αυτό παραιτήθηκε από βουλευτής, παρέμεινε στο κόμμα... αλλά τα ίχνη του χάθηκαν. 
 
Απομονώθηκε, δεν σήκωνε τα τηλέφωνα σε δημοσιογράφους και διήνυσε μια περίοδο περισυλλογής
 
Την περίοδο αυτή διατήρησε την επικοινωνία του με τον στενό του συνεργάτη Θεόδωρο Μιχόπουλο, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και κάποια άλλα στελέχη. 
 
Μέχρι που ήρθαν τα κίτρινα δημοσιεύματα του τύπου να τον επαναφέρουν στο προσκήνιο. 
 
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, δείχνει σημάδια πολιτικής ζωής. Κυκλοφορεί στο Παγκράτι, έχει συναντήσεις με δημοσιογράφους και εκφράζει πλέον ανοιχτά τους προβληματισμούς του. 
 
Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει επικοινωνήσει με  τον πρωθυπουργό, η σχέση του όμως μαζί του παραμένει αδιατάραχτη καθώς τους συνδέει μια μακρά φιλία χρόνων. 
 
Ο ίδιος μάλιστα σπεύδει να διαχωρίσει τη θέση του από πρώην συντρόφους του και τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον του όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
 
Γιατί όμως διαταράχτηκε η πολιτική σχέση των δύο ανδρών; Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, το κρίσιμο καλοκαίρι διαφώνησε με την απόφαση του πρωθυπουργού να ψηφιστεί η συμφωνία και στη συνέχεια να πάει σε εκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί η αντίστροφη πορεία. Πρώτα εκλογές με ανοιχτά τα διλήμματα στον ελληνικό λαό και στη συνέχεια ότι έβγαζε η κάλπη. Και αυτό γιατί ο ίδιος εκτιμούσε πως αυτή η συμφωνία δεν θα οδηγήσει πουθενά τη χώρα.  
 
Αυτή η μικρή αλλά σημαντική διαφωνία ήταν και η βασική αιτία της διαφοροποίησης στην αρχή και της παραίτησης στη  συνέχεια. 
 
Ωστόσο πολιτικά τουλάχιστον ακολουθεί μια μοναχική πορεία, μακριά από τις κινήσεις και τις ζυμώσεις όπως αυτές των πρώην συντρόφων του από την ομάδα των 53, όπως ο Τάσος Κορωνάκης, που έχουν ακόμα στο μυαλό τους έναν αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τη μεγάλη του ανησυχία: Να μην χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, την προδοσία των ιδεών της Αριστεράς
 
Κατά τα λοιπά ο πρωην κυβερνητικός εκπρόσωπος στα 35 του χρόνια, μένει Ελλάδα, ολοκληρώνει το διδακτορικό του και αναζητά εργασία εντός των τειχών.