Την καθυστερημένη απόφαση του Π. Σκουρλέτη για τη διάθεση των 18 εκατ. ευρώ από σταθμούς ΑΠΕ, σχολιάζει ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές  Γιάννης Μανιάτης
 
«Μετά από 13 μήνες, που ο κ. Σκουρλέτης λιάζεται μην κάνοντας απολύτως τίποτα, για να κατανείμει τα 18 εκατ. ευρώ, που παραδώσαμε, σε 25.000 φτωχά νοικοκυριά ορεινών χωριών της χώρας με αιολικά πάρκα (πάνω από 720€/οικογένεια μεσοσταθμικά), σήμερα ο κ. Υπουργός Ενέργειας «δέησε» επιτέλους να υπογράψει τη σχετική απόφαση» αναφέρει και προσθέτει: 
 
«Το μόνο που έκανε, σύμφωνα με το δικό του δελτίο τύπου, ήταν να εφαρμόσει την υπουργική απόφαση ΦΕΚ Β 3497/29.12.2014 που είχαμε δημοσιεύσει στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Δεκέμβρη 2014. Αν χρειάζονται πάνω από ένα χρόνο για να μοιράσουν τα λεφτά που τους συγκεντρώσαμε, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που επίσης τους παραδώσαμε, τότε κανένας δεν αναρωτιέται γιατί η χώρα και στον τομέα ευθύνης του κ. Σκουρλέτη πηγαίνει στα βράχια».