Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πρωθυπουργό.  

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν έπειτα από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μμητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και ζήτησε να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.  Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πιθανότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή του συμβουλίου είναι πριν από την Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου. 

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ενώ κατά την σημερινή του ομιλία το απόγευμα στη Βουλή, εκτιμάται ότι θα αναφερθεί και στο ζήτημα του συμβουλίου.

Εξάλλου τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό μετά τις διαστάσεις που λαμβάνει το προσφυγικό. Υπενθυμίζεται ότι χθες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ζήτησε και η ίδια τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών κατά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.