Συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, η συνάντηση θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ο λόγος που ο επικεφαλής του κινήματος προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι επειδή ''ανησυχεί  για την τροπή που λαμβάνουν τα πράγματα στο προσφυγικό αλλά και για την καθυστέρηση που προδιαγράφεται στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από πλευράς δανειστών''.

Στο ίδιο πλαίσιο, έλαβε χώρα σήμερα το πρωί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και αφορούσε όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ειδικά για το προσφυγικό. 

Προσερχόμενος ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Παυλόπουλο την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό τις οποίες όπως είπε και θέλει να συζητήσει μαζί του. 

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για το γεγονός ότι μπορούν αυτές τις κρίσιμες ώρες να ανταλλάσσουν αυτές τις απόψεις. «Είναι εξαιρετικά χρήσιμες και για την άσκηση των δικών μου καθηκόντων» είπε χαρακτηριστικά. 

Χθες, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της όπως αυτή διατυπώθηκε στη συνάντησή της με Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Γεννηματά ότι δεν έχει αντίρρηση για τη διεξαγωγή του Συμβουλίου, ωστόσο επεσήμανε πως θα ήθελε να έχει μπροστά του όλα τα δεδομένα για το προσφυγικό.

Προσδιόρισε κατά τις ίδιες πηγές τον χρόνο διεξαγωγής τη συνάντησης λίγο πριν ή λίγο μετά τη διεξαγωγή της κρίσιμης και πολυαναμενόμενης Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό στις 7 Μαρτίου.