Θέση για το σκάνδαλο με το φερόμενο ως κύκλωμα εκβιαστών στο δημοσιογραφικό χώρο, πήρε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας πως πλέον δεν υπάρχει χώρος για εκβιαστές. Μιλώντας από το βήμα της Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση, ο κ. Παππάς, δήλωσε πως όποιος θέλει να λαμβάνει διαφημίσεις θα πρέπει να μπει στο μητρώο, να τηρεί κανονικά τις εργασιακές σχέσεις και να έχει ΑΦΜ

«Ποιοι είναι αυτοί που θα λειτουργούν με τα θαλασσοδάνεια εσαεί; Ποιοι είναι αυτοί που θα νέμονται την διαφήμιση του διαδικτύου μέσω λαθρόβιων διαδικτυακών σχημάτων;», αναρωτήθηκε ρητορικά ο υπουργός επικρατείας και πρόσθεσε: 

«Τολμάμε και γινόμαστε και τιμητές. Οι εκβιαστές, που τολμούν να εκβιάζουν και μητέρες μόνες με παιδιά, είχαν στο παρελθόν και πολιτικές φτερούγες κάτω από τις οποίες ζεσταίνονταν».

«Τελεία και παύλα, χώρος για τέτοια φαινόμενα δεν υπάρχει», σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως δεν υπάρχουν μόνο οι εκβιαστές του υποκόσμου αλλά αι αυτοί που «νομίζουν ότι ζουν στα σαλόνια. Αλλά αυτά τα κατά φαντασίαν σαλόνια είναι ο βούρκος τους. Ας καταλάβουν ότι άλλαξαν τα πράγματα. Τόσο το καλύτερο γι' αυτούς».