Νέο κύκλο συναντήσεων αρχίζει ο Αλέξης Τσίπρας με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων από όλη την Ελλάδα, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

Την ώρα που αγρότες δέχονται ισχυρές πιέσεις, αυτή τη φορά από τη Δικαιοσύνη που απειλεί με διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να δώσει ξανά την ευκαιρία στους αγροτοσυνδικαλιστές να εισφέρουν διορετικές προτάσεις στο τραπέζι του διαλόγου. Άλλωστε ο χρόνος πιέζει και οι αγρότες πρέπει να φύγουν από τα μπλόκα για να προχωρήσει η αξιολόγηση και η ψήφιση του ασφαλιστικού από τη Βουλή.

Νέο κάλεσμα στους αγρότες απηύθυνε το πρωί μέσω του Mega και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. «Διάλογο, διάλογο, διάλογο. Δεν γίνεται διαφορετικά... Αν δούμε στη διαδρομή ότι δεν ... "παιδιά θέλετε να ξανακουβεντιάσουμε; Ελάτε". Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, δέιχνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης, παρά τη συνέχιση των μπλόκων.

Τη διάθεση της κυβέρνησης να συνομιλήσει με τους αγρότες αναμένεται να επαναβεβαιώσει ο κ. Τσίπρας και από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση, όπου θα καλέσει ξανά τους εκπροσώπους των μπλόκων να συζητήσουν στο Μαξίμου. 

Τα μπλόκα ανοίγουν σήμερα σταδιακά, με κάποιους από τους αγρότες να εμφανίζονται διατεθειμένοι να συζητήσουν, άλλους πάλι να επιμένουν στο αγώνα κατά τους ασφαλιστικού και του νέου φορολογικού. Τα Τέμπη άνοιξαν, όπως ο Ισθμός, ο Προμαχώνας και η γέφυρα του Πηνειού, ενώ υποχωρούν σιγά-σιγά και οι κινητοποιήσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Οι συνεχιζόμενοι αποκλεισμοί δρόμων οδήγησαν νωρίτερα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη να αποστείλει παραγγελία στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών, ζητώντας τους να παρέμβουν και να ασκήσουν μέχρι και διώξεις -με τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών- σε όποιον παρακωλύει τις συγκοινωνίες στις εθνικές οδούς.