Την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο ακόμα και «περιφρούρηση της Δημοκρατίας», συγκέντρωσαν οι επιθέσεις και οι προπηλακισμοί αγροτών προς τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπίας.

Το θέμα που συζητήθηκε έντονα στα πηγαδάκια της Βουλής, τέθηκε και με τον πλέον επίσημο τρόπο στην Ολομέλεια. Ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης, έκανε λόγο για χρέος προάσπισης της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως οι επιθέσεις αφορούν μεμονωμένες ενέργειες, που «δυσφημούν τους αγώνες και στρέφονται ενάντια στο κίνημα».  «Τέτοιες ενέργειες ούτε εκφράζουν, ούτε προέρχονται από το κίνημα των αγροτών και τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις του ευρύτερου κινήματος. Το αντίθετο: Τέτοιες μεμονωμένες ενέργειες δυσφημούν τους αγώνες και στρέφονται ενάντια στο κίνημα», δήλωσε.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Τρικάλων της συγκυβέρνησης, Σ. Παπαδόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «ακραίες» τις συμπεριφορές των αγροτών και προειδοποίησε πως «νομίζουν ότι θα μας τρομάξουν για το πώς θα εκφράσουμε τη συνείδησή μας».

Ακόμα, ο κ. Παπαδόπουλος, εμφανίστηκε δικαιωμένος για την απόφασή του να στηρίξει το κόμμα του κατά τη στροφή στη πολιτική του και την υπογραφή του μνημονίου, λέγοντας πως «με την έκρηξη του προσφυγικού, κατανοούμε ότι αυτό που κάναμε ήταν σωστή επιλογή, γιατί υπάρχει η πρώτη κυβέρνηση στην ενωμένη Ευρώπη που κάνει το προσφυγικό ευρωπαϊκός πρόβλημα».