current views are: 9

24 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση17:06

Άγρια κόντρα στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών – Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων», επί της αρχής και επί των άρθρων.

Δημοσίευση 17:06’

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων», επί της αρχής και επί των άρθρων.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων», επί της αρχής και επί των άρθρων, έπειτα από θυελλώδη συζήτηση.

Υπέρ του νομοσχεδίου στο σύνολό του τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά ΝΔ, Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση, με τον πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα στην Ευρώπη για το προσφυγικό, αλλά και στους αγρότες καλώντας τους εκ νέου σε διάλογο.«Μέχρι στιγμής η διαχείριση της κρίσης από την ΕΕ είναι απογοητευτική. Και κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κανόνες είτε ισχύουν για όλους είτε απλώς δεν υπάρχουν. Κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι συμφωνίες είτε τηρούνται, είτε δεν υπάρχουν» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας τις δραματικές ώρες που έζησε η χώρα μας τον Ιούλιο του 2015 στη Σύνοδο Κορυφής που συζητούνταν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη και η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη μπροστά στην προσφυγική κρίση».  Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και τον ελληνικό λαό σε απελπισία και πρόσθεσε:

Η αξιολόγηση καρκινοβατεί και σε αυτό πρστίθεται και η προσφυγική κρίση.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό το 2015, ενώ έκανε λόγο για «δυσθεώρητο λάθος της Ευρώπης να μεταβάλει την Ελλάδα σε φυλακή προσφύγων και μεταναστών, θυσιάζοντας το ευρωπαϊκό ιδεώδες στο βωμό ταπεινών ενστίκτων». Πρόσθεσε δε, ότι από τη σημερινή κατάσταση επωφελείται η Τουρκία, η οποία με μοχλό το μεταναστευτικό, επιχειρεί να προωθήσει τις θέσεις της στο Αιγαίο.

«Χρειάζεται γενναία διακομματική πλειοψηφία για να αποδεχτούν οι Ευρωπαίοι τις προτάσεις Γιούνκερ» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει, εκτός από την εγκατάσταση των Hot spots στην Τουρκία και την ενεργοποίηση ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, οι πρόσφυγες που δεν είναι μετανάστες να επαναπροωθούνται μέσα σε λίγες ώρες στην Τουρκία.

Ο Βασίλης Λεβέντης, εκτίμησε από την πλευρά του ότι η σημερινή Βουλή θα δώσει οικουμενική κυβέρνηση. Σχολιάζοντας, τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι προτιμά τις εκλογές από την Οικουμενική κυβέρνηση, είπε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε τη χώρα και όχι να εξυπηρετήσουμε κομματικές ή προσωπικές στρατηγικές».

Δείτε πως μετέδωσε λεπτό προς λεπτό τη συνεδρίαση το Newpost

Live bloging*


σχετικα αρθρα