current views are: 6

24 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση17:09

Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Βασίλη Λεβέντη πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δημοσίευση 17:09’

Γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Βασίλη Λεβέντη πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Βασίλη Λεβέντη πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Μητσοτάκης τους εξηγεί γιατί θεωρεί πως πρέπει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό πρέπει να γίνει πριν από τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι στιγμής διαπιστώνεται σύμπτωση απόψεων. 

Ήδη έχει μιλήσει με τη Φώφη Γεννηματά με την οποία συζήτησαν τις ραγδαίες εξελίξεις στο Προσφυγικό. Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οι δύο αρχηγοί συνεκτίμησαν ότι πρέπει να γίνει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που έχει προγραμματισθεί για τις 7 Μαρτίου.

Σε δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αίτημα το οποίο μετέφερε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε «ενωμένοι με εθνικό σχέδιο, που σήμερα δεν υπάρχει» το προσφυγικό.

Στην δήλωσή του αναφέρει ότι συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προσθέτει:

Είναι απολύτως αναγκαίο να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών πριν και ενόψει της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης – Τουρκίας, για να έχει η χώρα ενιαία εθνική στρατηγική και σχέδιο δράσης πριν τις 6 Μαρτίου.


σχετικα αρθρα