Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, στην οποία, σημειώνει πως είχε προσφέρει τεχνογνωσία στην κυβέρνηση Σαμαρά για CD με φοροφυγάδες. 

Το περιεχόμενο της επιστολής αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. «Πριν από λίγη ώρα, έλαβα μία επιστολή στο γραφείο μου. Ο διευθυντής του γραφείου μου είναι διαφορετικός τον γενικό γραμματέα εκείνου του πρωθυπουργού που έδινε εντολές σε Έλληνα πρόξενο να μην ζητήσει στοιχεία για φοροφυγάδες» είπε και συνέχισε: 

Βγήκε επισήμως ο κ. Μητσοτάκης και μας είπε ότι οι εκκλήσεις του κ. Μπόργιανς προς τον πρόξενο, δεν αφορούσαν κάποιο συγκεκριμένο υλικό αλλά παροχή τεχνογνωσία.

Ως προς το περιεχόμενο της επιστολής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο κ. Μπόργιανς «μας λέει με σαφήνεια ότι όχι μόνο συνάντησε τον κ. Πλεξίδα πολλές φορές, δεν του πρόσφερε μονάχα τεχνική βοήθεια, αλλά βοήθεια για την αξιοποίηση στοιχείων που βρισκόταν σε CD με φοροφυγάδες».

«Ο κ. Πλεξίδας τότε είχε ενημερώσει το Μαξίμου και τότε τ ο Μαξίμου είχε απορρίψει την πρόταση. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε αυτή την υπόθεση να κλείσει έτσι απλά. Τα ψέματα τελείωσαν. Και εάν κάποιοι συνεχίζουν να μας απειλούν λέγοντας μας ότι είμαστε προσωρινοί. Εμείς το ξέρουμε ότι δεν είμαστε προσωρινοί και κρινόμαστε. Εσείς να ξέρετε ότι τελείωσε αυτό που νομίζατε ότι είναι μόνιμο. Η εξουσία σας και η ασυλία σας» κατέληξε.