Πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Όπως σημείωσε, «η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη και η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη μπροστά στην προσφυγική κρίση».  Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και τον ελληνικό λαό σε απελπισία και πρόσθεσε: 

Η αξιολόγηση καρκινοβατεί και σε αυτό πρστίθεται και η προσφυγική κρίση.

«Έξι χρόνια σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου ο ελληνικός λαός και περίμενε σήμερα συγκεκριμένα πράγματα από τον πρωθυπουργό. Αποδεικνύεται ότι στήριξαν σε ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις τις ελπίδες τους» είπε.

Υπογράμμισε την πρωτοβουλία της να ζητήσει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών γιατί είναι φανερό ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, όπως εκτίμησε.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση» είπε η κ. Γεννηματά.

Έντονα επικριτική ήταν η κ. Γεννηματά και για το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, υποστηρίζοντας ότι είναι «συνύπαρξη αναγκαίων ρυθμίσεων με άλλες καθεστωτικής αντίληψης».

«Μια ουσιαστική μεταρρύθμιση δεν γίνεται με το κλείσιμο του ματιού στους ημετέρους», σημείωσε.

Τέλος αναφερόμενη στο αγροτικό, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και τον κάλεσε να σκύψει σοβαρά πάνω στα προβλήματα τους.

«Προφανώς εμείς δεν πρόκειται να ανέβουμε στα τρακτέρ όπως κάνατε εσείς. Εμείς τους λέμε ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοικτοί, να σεβαστούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια. Πιστεύουμε όμως ότι και οι αγρότες πρέπει να επιβιώσουν και να παράγουν αλλά εσείς τους εξοντώνεται», κατέληξε η κ. Γεννηματά.