«Ποια είναι η σχέση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τα κουμάσια της σπείρας που συνελήφθησαν;», διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως οι  μαρτυρίες των ανθρώπων που συνελήφθησαν, λένε ότι έγραφαν φιλικά προσκείμενα για τον «Αρχιμανδρίτη». «Να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση ποιος ήταν ο Αρχιμανδρίτης και ποια η σχέση του με το κύκλωμα», υπογράμμισε και συνέχισε: 

Έχετε δει τα πρωτοσέλιδα αυτής της εφημερίδας, που ο διευθυντής της κατηγορείται για αυτή την υπόθεση; Γιατί αυτά τα πρωτοσέλιδα και αυτός ο άνθρωπος πολεμούσε κυρίως τους αντιπάλους της κυβέρνησης. Δηλαδή στα πρωτοσέλιδά τους ήμουν δωροδοκούμενος από τους ευρωπαίους -δικοί τους οι τίτλοι-, ανιψιός πρώην πρωθυπουργού κι άλλα μυθεύματα, εκπρόσωπος των τοκογλύφων, διαπλεκόμενος», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και συνεχίσε «αυτά δηλαδή που έλεγαν κι ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ένας κουβάς λάσπη που περιφερόταν από μέσο σε μέσο. Σε ακροδεξιά site, σε δικά σας site, σε δικούς σας υπαλλήλους που έχουν site στο διαδίκτυο. Διαφορετικές συμμορίες, ίδιο σόι, όπως λέει ο λαός μας.

«Και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο εγκέφαλος της σπείρας αρθρογραφούσε αριστερά, συνάδελφοι, για το πόσο κινδυνεύει ο Πρωθυπουργός από τη Google. Γέλασε το διαδίκτυο, αλλά το κείμενο έμεινε», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ποταμιού, τονίζοντας πως το άρθρο «έχει την υπογραφή του ανθρώπου που κατηγορείται ότι είναι αρχηγός αυτής της σπείρας».

Ο κ. Θεοδωράκης, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό το 2015, ενώ έκανε λόγο για «δυσθεώρητο λάθος της Ευρώπης να μεταβάλει την Ελλάδα σε φυλακή προσφύγων και μεταναστών, θυσιάζοντας το ευρωπαϊκό ιδεώδες στο βωμό ταπεινών ενστίκτων». Πρόσθεσε δε, ότι από τη σημερινή κατάσταση επωφελείται η Τουρκία, η οποία με μοχλό το μεταναστευτικό, επιχειρεί να προωθήσει τις θέσεις της στο Αιγαίο.

«Χρειάζεται γενναία διακομματική πλειοψηφία για να αποδεχτούν οι Ευρωπαίοι τις προτάσεις Γιούνκερ» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει, εκτός από την εγκατάσταση των Hot spots στην Τουρκία και την ενεργοποίηση ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, οι πρόσφυγες που δεν είναι μετανάστες να επαναπροωθούνται μέσα σε λίγες ώρες στην Τουρκία.

Ζήτησε ακόμη να έχει ρόλο το ΝΑΤΟ στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, και η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες να δίνεται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.