current views are: 7

25 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση05:10

Ο Τσίπρας μπροστά σε σκληρές αποφάσεις για το προσφυγικό

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα πλημμύρισε από πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Πειραιάς, η πλατεία Βικτωρίας, η εθνική οδός, η Λαμία, τα Τρίκαλα, τα Γρεβενά, η Κοζάνη, τα Διαβατά και κυρίως η Ειδομένη.

Δημοσίευση 05:10’

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα πλημμύρισε από πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Πειραιάς, η πλατεία Βικτωρίας, η εθνική οδός, η Λαμία, τα Τρίκαλα, τα Γρεβενά, η Κοζάνη, τα Διαβατά και κυρίως η Ειδομένη.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα πλημμύρισε από πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Πειραιάς, η πλατεία Βικτωρίας, η εθνική οδός, η Λαμία, τα Τρίκαλα, τα Γρεβενά, η Κοζάνη, τα Διαβατά και κυρίως η Ειδομένη. Παντού χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι που αναζητούν εναγωνίως τον δρόμο για μια καλύτερη ζωή. Που φτάνουν καθημερινά κατά χιλιάδες. Για να βρουν την πόρτα προς το όνειρο κλειστή. Φροντίζουν η Αυστρία, τα Σκόπια και οι σύμμαχοί τους γι αυτό. Η διέλευση γίνεται με το σταγονόμετρο και η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει αποθήκη ψυχών.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε απογοητευτική την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρώπη, προσθέτοντας ότι κάποιοι δεν κατανοούν, ότι οι κοινοί κανόνες είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν. Ταυτοχρόνως έγινε γνωστό ότι θα ζητήσει τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου. 

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, «με εθνικό σχέδιο, που σήμερα δεν υπάρχει» το προσφυγικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει την ασύδοτη μετακίνηση των μεταναστών μέσα στην ελληνική επικράτεια, να δημιουργηθούν, όχι μόνον ανοιχτοί φυλασσόμενοι χώροι, αλλά και κλειστού τύπου χώροι προσωρινής διαμονής για τους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, αντίστοιχα. 

Είναι οξύμωρο ότι μεταξύ αυτών που συμφωνούν με τον Κ. Μητσοτάκη βρίσκονται ακόμη και… υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ! Αν και δύσκολα θα το παραδεχτούν δημοσίως, υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση οφείλει και συνολικό σχέδιο να εκπονήσει αλλά και να σηματοδοτήσει ότι η Ελλάδα δεν είναι ο καλύτερος προορισμός για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες- πάντα φυσικά με σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάζονται. Μόνον έτσι πιστεύουν ότι θα ανακοπούν οι προσφυγικές ροές. Όταν δοθεί το μήνυμα πως στην Ελλάδα ενδέχεται να παραμείνουν επί μακρόν σε χώρους προσωρινής διαμονής. 

Φυσικά και δεν είναι στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ο εγκλεισμός των «φτωχοδιάβολων». Αλλά η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης και οι εθελοντικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι οι αντοχές μας επαρκούν μόνον για λίγες μέρες. 

Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες- σκληρές  αποφάσεις. Αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την ιδεολογία του από τη μια και την αντιμετώπιση μιας πρωτόγνωρης- έκρυθμης κατάστασης από την άλλη. 

 


σχετικα αρθρα