Τα βασικά αιτήματα των αγροτών έχουν ικανοποιηθεί, αλλά εκείνοι δεν το χουν καταλάβει, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. 

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση «καταργεί την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κι αυτό το μέτρο αφορά το 85-90% των αγροτών, ενώ το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια».

«Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημά τους. Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε πως απομένουν διαφορές σε αρκετά ζητήματα, αλλά μπορούν να συζητηθούν εν καιρώ εν καιρώ.

«Ολοκληρώνοντας την συζήτηση με τους αγρότες στο Μαξίμου, κάναμε διάλειμμα και μετά το διάλειμμα επέστρεψε στο τραπέζι το αφορολόγητο των 24.000 ευρώ, που καλύπτει τους μεγαλοαγρότες», είπε ακόμα ο κύριος Αποστόλου, αφήνοντας υπονοούμενα πως οι εκπρόσωποι των αγροτών, κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Μαξίμου, άλλαξαν θέσεις αφού μίλησαν με κάποιους.

Σχετικά με την κατάσταση στα μπλόκα και την παρέμβαση της Εισαγγελίας είπε: «Η κυρία Κουτζαμάνη στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, έκανε την παρέμβασή της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να σταματήσει το διάλογο. Ωστόσο δεν υπάρχει επίσης περίπτωση περιστατικά όπως ο βανδαλισμός με το περιπολικό, να μείνουν ατιμώρητα».