current views are: 10

25 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση10:58

Κουμουτσάκος: Παραποίησαν την λίστα Μπόργιανς – Ο Τσίπρας κατέβηκε ένα ακόμη σκαλί αναξιοπιστίας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικων συντακτών. 

Δημοσίευση 10:58’

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικων συντακτών. 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικων συντακτών. 

«Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν. Το προσφυγικό οδηγείται εκτος ελέγχου. Η πραγματική οικονομία έρημο τοπίο. Η αξιολόγηση είναι “κλινικά νεκρή” και η κοινωνία βράζει και κανένα πρόβλημα δεν λύνεται. Ο κ. Τσίπρας εξελίσσεται σε μοιραίο πρωθυπουργο για την Ελλάδα» είπε ο κ. Κουμουτσάκος. 

Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τις πρωτοβουλίες στο προσφυγικό, το οποίο θεωρεί ζήτημα τεράστιας εθνικής σημασίας. Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει έμπρακτα μια άλλη αντίληψη για την πολιτική, και η ΝΔ μετέχει ενργά για να αντιμετωπίσει προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα. Η ΝΔ βάζει πάνω από όλα το συλλογικό καλό. 

Μάλιστα ο κ. Κουμουτσάκος ότι η ΝΔ συνέστησε ομάδα διαχείρισης της κρίσης για το προσφυγικό προσθέτοντας ότι έκανε διαβήματα προς την αυστριακή κυβέρνηση και προς την Τουρκία ενώ ενημέρωσε τους 27 πρέσβεις. Επίσης ανέφερε ότι η ΝΔ συμμετείχε στη Σύνοδο του Ευρωπαίκού Λαϊκού Κόμματος και οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν, όπως η πρόσφατη επίσκεψη στη Μυτιλήνη. 

Σε ότι αφορά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο Κουμουτσάκος είπε ότι ουσιαστικά επιβλήθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα πάει με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα γίνει πριν από την Σύνοδο Κκορυφής. 

“Θα πάμε γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον Τσίπρα για το πως θα διαπραγματευθεί στην Ευρώπη” είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την λίστα Μπόργιανς ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε:

Στην εξεταστική στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Υπάρχει μια αγκίστρωση στη υπόθεση Μπόργιανς. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Ο Πρωθυπουργός κατέβηκε ένα ακόμη σκαλί αναξιοπιστίας. Σε πανικό αδυναμίας, έφτασε να παραποιεί την επιστολής. Παρακαλώ να μην θεωρεί ο Πρωθυπουργός το γεγονός ότι δεν μπαίνουμε στην αρένα της λάσπης, ως αδυναμία.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά είναι δύο επιστολές, η μία η πραγματική όπως είπε, είναι στα Γερμανικά και η δεύτερη στα Ελληνικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι την παραποίησε στη μετάφραση. Στα Γερμανικά λέει ” του προσέφερα τεχνογνωσία ακόμα και αν υπάρξει cd. Στα Ελληνικά μιλάει για cd.”

Για την απόφαση του ΝΑΤΟ, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η ΝΔ μόλις το έμαθε είπε “ναι” αλλά με αστερίσκους. Ωστόσο όπως είπε, “μέσα σε τρεις μέρες οι διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου κατέρρευσαν. Άλλα μας είπε και άλλα έγιναν. Χθες έκλεισε η συμφωνία. Ζητάμε λοιπόν από τον κ. Καμμένο άμεση πληροφόρηση για το τετρασέλιδο που συμφωνήθηκε χθες στο ΝΑΤΟ. Γιατί όπως είπε η κυρία Μέρκελ στον Πρωθυπουργό, ο διάβολος κρίσνεται στις λεπτομέρειες”. 

Σε ό,τι αφορά στο βέτο ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι “η χρήση του βέτο είναι η επισφράγιση της αποτυχίας να πείσεις. Εάν αυτό συμβεί, θα είναι πρώτα από όλα μιας αποτυχημένης διαπραγμάτευσης. Αν η χώρα φτάσει σε μια τέτοια κατάσταση, η ΝΔ θα ακολουθήσει το δρόμο του εθνικού συμφέροντος”.

Τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανακοίνωσε ότι σήμερα συνεδριάζει η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου παρουσία του κ. Μητσοτάκη προκειμένου το συνέδριο να διεξαχθεί στις 22 έως 24 Απριλίου. 

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το απόγευμα στις 17.30 θα συναντηθεί με νέους μηχανικούς, θα εξηγήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλά θα είναι μέρος ενός σχεδίου. Ταυτόχρονα, αύριο στις 10 το πρωί ο κ. Μητσοτάκης με τον Κωστή Χατζηδάκη θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ενώ το Σάββατο θα μιλήσει στο συνέδριο του κόμματος “Το Ποτάμι”.

 

σχετικα αρθρα