Σταθάκης: Παραπλανητικό το κύμα φυγής επιχειρήσεων στη Βουλγαρία

Σταθάκης: Παραπλανητικό το κύμα φυγής επιχειρήσεων στη Βουλγαρία
Την πεποίθηση ότι είναι παραπλανητική η εικόνα που εμφανίζεται σε σχέση με το κύμα φυγής των ελληνικών επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
 
Ο ίδιος παρουσίασε, μάλιστα, στοιχεία του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος για να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι η εικόνα που εμφανίζει περί «κύματος φυγής των ελληνικών επιχειρήσεων προς την Βουλγαρία», είναι «παραπλανητική».

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι στη γείτονα χώρα μετέφεραν τις δραστηριότητές τους 60.000 επιχειρήσεις τους τελευταίους τρεις-τέσσερις μήνες, κάτι που ο κ. Σταθάκης σχολίασε ως «καταστροφολογία», κατηγορώντας τη ΝΔ για «προβολή ατεκμηρίωτων ισχυρισμών».

Ο υπουργός Οικονομίας, επικαλέστηκε στοιχεία, τα οποία παρουσίασε ο πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητήριου Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία: ενώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το σύνολο των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στη Βουλγαρία ήταν 11.000 -εκ των οποίων 9.000 δεν είχαν ούτε έναν απασχολούμενο και οι 6.000 είχαν μηδενική δραστηριότητα- στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 υπήρξαν περίπου 2.000 νέες εγγραφές, οι οποίες, όμως, στο σύνολό τους δεν δημιούργησαν ούτε μία νέα θέση εργασίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο