Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε στο Βήμα Fm ο Σταύρος Θεοδωράκης, αμφισβητώντας τον αγώνα της ενάντια στη διαπλοκή. 

«Ποιος είναι εναντίον της διαπλοκής; Ποιος είναι εναντίον της διαφθοράς; Ό,τι και να πει,  λέει και λίγο για διαπλοκή, αλλά δεν πολεμάει τη διαπλοκή. Μακάρι να πολεμούσε τη διαπλοκή και τη διαφθορά» τόνισε. 

Υπενθύμισε, δε, την ύπαρξη μιας ακροδεξιάς εφημερίδας, «που δείχνει εύνοια σε δύο-τρεις υπουργούς της κυβέρνησης, τους εκθειάζει συνεχώς» ενώ «ταυτόχρονα λοιδορεί μέρα - νύχτα το Ποτάμι λέγοντας ότι είναι διεφθαρμένο, ότι το έχουν βάλει ξένοι, ότι τα παίρνει από παντού. Και ο άνθρωπος που βγάζει αυτή την εφημερίδα, είναι εγκέφαλος ενός κυκλώματος εκβιαστών».
 
Αναφερόμενος στην παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στο Συνέδριο του Κινήματος, είπε ότι «η εμβέλεια του Ποταμιού είναι τόσο σημαντική στην κοινωνία που νιώθουν την ανάγκη δύο πολιτικοί αρχηγοί από τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο να δώσουν το "παρών" και να χαιρετίσουν τους 1200 συνέδρους απ΄όλη την Ελλάδα».
 
Ο Επικεφαλής του Ποταμιού, όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτησή του στο Συνέδριο ζήτησε από τους δύο δημοσιογράφους να κάνουν λίγο υπομονή και πρόσθεσε:

Να σας δώσω μια πρώτη απάντηση. Το Ποτάμι δε θα διαλυθεί. Το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει. Το Ποτάμι είναι ένας φορέας μεγάλων προτάσεων αλλαγής. Συμβαίνει κάθε μέρα. Για κάθε θέμα που προκύπτει για τη χώρα το Ποτάμι βγαίνει και προτείνει μια λύση. Άρα είναι χρήσιμο. Από εκεί και πέρα, ανάλογα τη συγκυρία, ανάλογα τα εμπόδια, ανάλογα τις ανάγκες της χώρας, εμείς θα συνεργαστούμε, σε μικρές ή σε μεγάλες συνεργασίες.