Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της επιστολής Μπόργιανς κατά την χθεσινοβραδινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Απαντώντας  ο ΣΥΡΙΖΑ στις ανακοινώσεις ΝΔ και του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου που εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για παραποίηση των στοιχείων της λίστας σημειώνει ότι : «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιλέγουν, αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, το δρόμο των υβριστικών χαρακτηρισμών, της συκοφαντίας, της «δημιουργικής» κοπτοραπτικής δημοσιευμένων, επίσημων εγγράφων».

Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της:

Περιμένουμε, μετά το περίφημο «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου» του κ. Σαμαρά, να ακούσουμε από τον κ. Μητσοτάκη και το «μακάρι να είχαμε δέκα Μπούρες». Δυστυχώς για τη ΝΔ, οι εποχές της συγκάλυψης έχουν πια τελειώσει.

Προηγήθηκε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ προς απάντηση σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως «τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της «λίστας Μπόργιανς» ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για έναν μοιραίο για την Ελλάδα πρωθυπουργό ο οποίος «γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας». Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη «Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015».

«Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό...» καταλήγει η ΝΔ.

Νωρίτερα εξάλλου και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για παραποίηση των στοιχείων της λίστας Μπόργιανς.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε σχετικά με την λίστα Μπόργιανς:

Στην εξεταστική στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Υπάρχει μια αγκίστρωση στη υπόθεση Μπόργιανς. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Ο Πρωθυπουργός κατέβηκε ένα ακόμη σκαλί αναξιοπιστίας. Σε πανικό αδυναμίας, έφτασε να παραποιεί την επιστολής. Παρακαλώ να μην θεωρεί ο Πρωθυπουργός το γεγονός ότι δεν μπαίνουμε στην αρένα της λάσπης, ως αδυναμία.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά είναι δύο επιστολές, η μία η πραγματική όπως είπε, είναι στα Γερμανικά και η δεύτερη στα Ελληνικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι την παραποίησε στη μετάφραση. Στα Γερμανικά λέει " του προσέφερα τεχνογνωσία ακόμα και αν υπάρξει cd. Στα Ελληνικά μιλάει για cd."

Απαντώντας σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ «να πάψει να παίζει κρυφτό και να πάρει επιτέλους θέση με το ζήτημα της λίστας Μπόργιανς». 

Σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρονται τα εξής: 

Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Κυρ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ζήτημα της άρνησης αποδοχής στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή από το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Β. Μπόργιανς, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επιλέξει να απουσιάζει. Ο κ. Κουμουτσάκος «επέλεξε πάλι να μην απαντήσει επί της ουσίας, κάνοντας λόγο για "λάσπη" και ότι ο Α.Τσίπρας δεν ανέφερε τις λέξεις... "ηλεκτρονικά στοιχεία-cd", αλλά μόνο cd.