Οι πρώτες φωνές για καταψήφιση έρχονται από το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο πλησιάζει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Σήμερα, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Γιώργος Δημαράς προειδοποίησε με καταψήφιση του ασφαλιστικού σε περίπτωση που δεν υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στο radio1d.gr, ο προερχόμενος από τους Οικολόγους-Πράσινους βουλευτής, σημείωσε ότι έχει καταθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ πρότεινε κλιμακωτή, ομαλή και προοδευτική μείωση των συντάξεων άνω των 1.500 ευρώ προκειμένου να μη θιγούν οι φτωχοί.

«Μια τέτοια πολιτική της προοδευτικότητας των συντελεστών της φορολογίας είναι αριστερή. [...] Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί προς τη μείωση των δαπανών καθώς είναι αδύνατον να συντηρήσει τις δαπάνες του παλιού ασφαλιστικού συστήματος» τόνισε ο κ. Δημαράς

Ερωτηθείςτι θα πράξει εάν ο κ. Κατρούγκαλος δεν συμπεριλάβει τις προτάσεις του είπε: 

Αν το ασφαλιστικό ερχόταν όπως ήταν στην αρχή, με αυτή τη λογική, δεν θα το ψήφιζα, το έχω πει και στον ίδιο. Αλλά φαίνεται ότι κάνει διορθωτικές κινήσεις και ο ίδιος μου έχει πει ότι κλίνουμε προς όσα λέω. Ελπίζω ότι θα αλλάξει γιατί κάποια πράγματα δεν βγαίνουν.