Συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συζητήθηκαν όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας, με αιχμή το αγροτικό και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και σημείωσε πως ο συνδυασμός με το νέο φορολογικό «όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά ελαφρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, με δεδομένο ότι το 54%, των αγροτών δηλώνουν μέχρι 5000 ευρώ το χρόνο, το 92% μέχρι 10.000 ευρώ».

Ως προς το προσφυγικό ζήτημα, ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές άφησε αιχμές για το κλείσιμο των συνόρων και την άρνηση χωρών για επιμερισμό της ευθύνης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες στάσεις είναι καθ' όλα αντιευρωπαϊκές και αντιβαίνουν στο αξιακό πλαίσιο και τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ.

Η αδυναμία συνεννόησης των ευρωπαϊκών χωρών, όχι μόνο αποβαίνει μοιραία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά στρώνει το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τους όρους της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τον πλήρη σεβασμό τόσο των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας, όσο και της συνθήκης της Γενεύης. Επεσήμανε, ακόμα, ότι η Ελλάδα τηρεί πλήρως τα συμφωνηθέντα στο προσφυγικό και το ίδιο περιμένει από τους εταίρους στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει ,με όλα τα μέσα, την κατοχύρωση του υποχρεωτικού, αναλογικού διαμερισμού των βαρών και της ευθύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.