Η αποκάλυψη της υπόθεσης του κυκλώματος εκβιασμών από εκδότη και δημοσιογράφους έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα κυκλοφορούσαν στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία εδώ και χρόνια. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες που δέχονταν επιθέσεις προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν αυτή τη ζοφερή κατάσταση άλλος με αγωγές, άλλος υποκύπτοντας και άλλος αδύναμος να αντιδράσει παρακολουθούσε ακόμα και την κοινωνική ή επαγγελματική του καταστροφή. 

Αν και οι περισσότεροι γνώριζαν, άλλοι έβαζαν πλάτη και άλλοι καθοδηγούσαν αυτά τα κυκλώματα με την εκάστοτε κυβέρνηση να μην δείχνει την ελάχιστη πολιτική βούληση να χτυπήσει το απόστημα με κάθε τρόπο. 

Μετά την αποκάλυψη αυτής της ιστορίας περιμέναμε από την αντιπολίτευση να ζητήσει περισσότερο φως, την αυστηρή τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται άλλα και την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών. Κάποιοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τα ηχητικά αποσπάσματα που εμπεριέχονται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες για το κύκλωμα εκβιαστών στα ΜΜΕ. 

Για να μην μπερδεύονται κάποιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Αμαλία Κάντζου, επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΕΥΔΑΠ έκανε την καταγγελία στις αρχές, αποκαλύπτοντας το κύκλωμα των εκβιαστών-δημοσιογράφων. Και στη συνέχεια συνεργάστηκε και κάτω από τις οδηγίες του τμήματος εκβιαστών φτάσαμε στη σύλληψη του εκδότη και των δυο δημοσιογράφων. Η επιχείρηση παρακολούθησης ξεκίνησε μετά την καταγγελία και η καταγγέλλουσα πρωταγωνίστησε καθώς υποδύθηκε το ρόλο του ενδιάμεσου με την κυβέρνηση ώστε να αποκαλυφθούν τα όσα διαβάζουμε και παρακολουθούμε στα ΜΜΕ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι φερόμενοι εκβιαστές εμφανίζονται να δουλεύουν για λογαριασμό της κυβέρνησης και υπουργών της προσπαθώντας να επιδείξουν τις ικανότητες τους ώστε να εξασφαλίσουν το χρήσιμα ραντεβού με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που θα επέτρεπαν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το …ευαγές έργο τους.           

Το παρασκήνιο που μεσολάβησε μέχρι οι αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης εκβιασμών και να φτάσουν στη σύλληψη του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων ήταν έντονο. 

Η καταγγέλλουσα, που εργάζεται στο γραφείο τύπου της ΕΥΔΑΠ, φέρεται να δεχόταν πιέσεις από τους κατηγορούμενους ώστε να δώσει διαφημίσεις στα ΜΜΕ που ήλεγχαν, αλλά και να τους φέρει σε επαφή με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, κυρίως όμως με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Όταν ένας εκ των κατηγορουμένων – σύμφωνα με τη δικογραφία- απείλησε τη ζωή του παιδιού της, η καταγγέλλουσα  ενημέρωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Ιωάννη Μπενίση, ο οποίος με τη σειρά του, απευθύνθηκε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες η υπάλληλος είχε συνάντηση και η ίδια με τον υπουργό, όπου του εξιστόρησε τα όσα βίωσε, σε έντονη συναισθηματική και ψυχολογική φόρτιση, λόγω των απειλών κατά του παιδιού της. Σύμφωνα με της ίδιες πηγές, ο κ. Παππάς ζήτησε χωρίς δεύτερη σκέψη η υπάλληλος να καταγγείλει τα όσα περιέγραψε στις αρχές. 

Κάπως έτσι, στήθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία οδήγησε στη σύλληψη των τριών. Η ιστορία , λοιπόν, ξεκίνησε όταν η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας θαρραλέα- θα μπορούσε να πει, «που να μπλέκω τώρα και να έστριβε τη γωνία…» όπως έκαναν πιθανότατα αρκετοί στο παρελθόν- ενημέρωσε τη διοίκηση ότι το εν λόγω κύκλωμα όχι απλώς την εκβίαζε, αλλά και την απειλούσε εάν δεν εγκρίνει διαφημιστική καταχώριση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης ενημέρωσε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, καθώς οι τρεις κατηγορούμενοι ζητούσαν πιεστικά συνάντηση μαζί του, και αμέσως έστειλαν την υπόθεση στην αστυνομία. Είχαν βέβαια την επιλογή να κάνουν τα στραβά μάτια και συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ένα σύστημα που προφανώς δεν φτιάχτηκε χθες… Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον πρώτο λόγο και αυτή θα αποφανθεί για την υπόθεση.