Ως ανεξέλεγκτη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Γκιουλέκας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση πως διαφήμιζε ότι η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή χώρα που μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε.

«Διαφημίζαμε ότι η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή χώρα στην οποία μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε, χωρίς κανέναν έλεγχο. Η κ. Χριστοδουλοπούλου, αλλά και το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό που έλεγε ξεκάθαρα ότι όσοι έρχονται θα μπορούν να νομιμοποιούνται» τόνισε ο κ. Γκιουλέκας επικρίνοντας επιπλέον την κυβέρνηση για το γεγονός –όπως επισήμανε– ότι καθυστέρησε να δημιουργήσει τα hot spots και τα κέντρα υποδοχής προσφύγων. 

Σχολιάζοντας τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών, μέσω της εθνικής οδού με προορισμό την Ειδομένη, είπε ότι αυτή η κατάσταση δείχνει πως έχει ξεφύγει εντελώς ο έλεγχος από τα χέρια της κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι» είπε. 

Χαρακτήρισε «τραγικές» τις ευθύνες της Ευρώπης και της Τουρκίας στο προσφυγικό και υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες συναντήσεις των χωρών του Βίσεγκραντ και της Αυστρίας ερήμην της Ελλάδας αποδεικνύουν, όπως και στην περίπτωση του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, ότι η Ευρώπη δεν έχει καμία απολύτως συνοχή.