Τα μέτρα αντιμετώπισης των επείγοντων αναγκών για την  "εκρηκτική" κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην Πλατεία Βικτωρίας λόγω συγκέντρωσης μεγάλυ αριθμού προσφύγων και μεταναστών συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης.
 
Οι δύο άνδρες εξέτασαν περαιτέρω τρόπους ενδυνάμωσης συνεργασίας των δύο πλευυρών σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της εικόνας που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Βικτωρίας. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Νίκος Τόσκας δήλωσε πως, " Εξετάσαμε κύρια το πρόβλημα της περιοχής της Πλατείας Βικτωρίας όπου υπάρχει συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών και υπάρχουν και άλλα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή τη συσσώρευση. Συζητήσαμε επίσης και για κάποιες άλλες περιοχές της Αθήνας, όπου πρέπει να εξετάσουμε τα θέματα της ασφάλειας, να εξετάσουμε  τα θέματα των κατοίκων της περιοχής.
 
Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση πάνω σε αυτά τα προβλήματα.  Ο κ. Δήμαρχος μας πρότεινε και κάποιους χώρους, κάποιες άλλες συνεργασίες, αλλά αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Σε αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε με πρακτικά βήματα και οι δύο είμαστε άνθρωποι της πράξης. Επομένως θα προχωρήσουμε με καλή διάθεση, με καλή συνεργασία για να λυθούν προβλήματα της πόλης, που έτσι κι αλλιώς είναι επιβαρυμένη με τόσα άλλα ζητήματα. Είναι σε κορύφωση αυτή τη στιγμή το προσφυγικό πρόβλημα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αφήνουμε στην άκρη τα ζητήματα της μεγαλύτερης πόλης της χώρας μας.» 
 
 Ο Γιώργος Καμίνης συνέστησε "ψυχραιμία" στον τρόπο αντιμώπισης της κατάστασης, επισημαίνοντας πως,  Έπρεπε να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών της Αθήνας, των γειτονιών της Αθήνας και ειδικότερα σε κάποιες περιοχές του κέντρου, γύρω από τη πλατεία Βικτωρίας, που έχουν υποστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μια μεγάλη πίεση, αλλά όπως λέω ειδικά το τελευταίο καιρό, πρέπει όλοι να κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας. Πρέπει επίσης να επαινέσουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι παρ' όλα αυτά που περνάνε, κρατάνε κι αυτοί μια αξιοσημείωτη ψυχραιμία".