Τις ισορροπίες με τις «πολύ δεξιές» φωνές στο εσωτερικό του κόμματός του αναζητεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει και του συνεδρίου της ΝΔ στις 22 Απριλίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήδη δέχεται κριτική για την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί και γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στο συνέδριο του κόμματος. Οι εκφραστές των «πιο δεξιών πολιτικών» στο εσωτερικό του κόμματος προέρχονται τόσο από την λεγόμενη «Σαμαρική πτέρυγα» όσο και από την «λαϊκή δεξιά» και προκαλούν πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα η επιχειρηματολογία τους που θα παραθέσουμε αμέσως δείχνει συχνά να βρίσκει συμμάχους και στα υψηλά κλιμάκια της ΝΔ όπως για παράδειγμα τον αντιπρόεδρο Άδωνη Γεωργιάδη ή και το κορυφαίο στέλεχος Μάκη Βορίδη. Οι δυο τους συχνά συσπειρώνουν γύρο τους όσους επιθυμούν μια περισσότερο επιθετική ΝΔ χωρίς στρογγυλεμένες απόψεις και με λιγότερη διάθεση για παροχή στήριξης ή συναίνεσης στην κυβέρνηση.

Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης αναφέρουν ότι η ΝΔ οφείλει μεν να ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση με γνώμονα την σωτηρία της χώρας , αλλά όχι να αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών γιατί έτσι δηλώνει ουσιαστικά ανέτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Η ΝΔ οφείλει ανά πάσα στιγμή να δηλώνει έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της χώρας» δηλώνει στο newpost γαλάζιο στέλεχος που επιθυμεί το κόμμα του να ανεβάσει «αντιπολιτευτικές στροφές» και να έρθει σε πλήρη σύγκρουση με την κυβέρνηση .

Αν και οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι η συμφωνία του καλοκαιριού που ψηφίστηκε από την βουλή είναι δεσμευτική για οποιαδήποτε κυβέρνηση , εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια για άσκηση μιας διαφορετικής πολιτικής , χωρίς να υπάρχει στο κάδρο της εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ .

Ιδιαίτερη αναφορά  γίνεται και για το εσωτερικό της ΝΔ αλλά και την βάση .Όσοι επιθυμούν ευθεία σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική δηλώνουν ότι έως τώρα η ΝΔ εμφανίζεται υποτονική και αναμένει την φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να έχει κερδίσει έδαφος από τα κρίσιμα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό που άλλωστε απηχούν στην δική της εκλογική δεξαμενή , δηλαδή τους μικρομεσαίους και την μεσαία τάξη .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να βρει την ισορροπία ανάμεσα σε αυτές τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της ΝΔ πριν αυτές μεταφραστούν σε άτυπη απειλή για τον ίδιο .Μέχρι στιγμής όλοι στη ΝΔ βρίσκονται εν αναμονή του συνεδρίου όπου οι τάσεις αυτές θα εκφραστούν  μπροστά στο σώμα των συνέδρων .

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα προκαλέσει ο ίδιος την συζήτηση και θα ζητήσει από όλους να τοποθετηθούν επίσημα αλλιώς οτιδήποτε παρασκηνιακό θα καταγγελθεί ως αρνητικό και υπονομευτικό για την πορεία του κόμματος.

Πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της «καραμανλικής πτέρυγας» θα στηρίξουν τις επιλογές Μητσοτάκη και θα ζητήσουν να γίνει πραγματικότητα το άνοιγμα προς την δημιουργία μιας διευρυμένης κεντροδεξιάς μέσω στελεχών του κεντρώου χώρου που δεν ανήκουν τώρα στη ΝΔ.

Οι «σαμαρικοί» από την πλευρά τους ενώ στηρίζουν την νέα ηγεσία διατυπώνουν αντιρρήσεις για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος και είναι στην γραμμή της γρήγορης επανόδου της ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας.

Οι εκφραστές της λαϊκής δεξιάς πάλι ,επιθυμούν την ΝΔ σε τροχιά εξουσίας από τώρα και  εγείρουν την απαίτηση να γίνουν εκλογές ώστε να αναδειχθεί η ΝΔ πρώτη δύναμη.

Λεπτές ισορροπίες που χρειάζονται και τους αντίστοιχους χειρισμούς και αυτό αποτελεί και το προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.