Το ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ‎μαζί με τον Γιώργο Καμίνη, καθώς ο χώρος ανήκει στο Δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και είδε από κοντά τις δραστηριότητες με τις οποίες εκπαιδεύονται εντός του κέντρου (μαθήματα αγγλικών κλπ). Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ παρέμεινε για αρκετή ώρα στο χώρο όπου απασχολούνται τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: 

Θέλω να ευχαριστησω το δήμαρχο για τη σημερινή του ξενάγηση, να συγχαρώ τα στελέχη του δήμου για τη δουλειά που κάνουν, υπό αντίξοες συνθήκες. Δυστυχώς η χώρα μας αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες μια πρωτοφανή κρίση, κινδυνεύει να μετατραπεί ολόκληρη σε ένα Hotspot. Είμαι απαραίτητο να υπάρξει ένας σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με την ενίσχυση και των ανοικτών και των κλειστων δομων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απορροφησουμε βραχυπροθεσμα τουλαχιστον πολύ μεγάλους αριθμούς παρατυπων μεταναστών και προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας. Χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγυη δεν θα κουραστω να το λέω, το πρόβλημα είναι διεθνές, δεν μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελλάδα, από την άλλη μονομερείς ενέργειες πρέπει να αποφευχθούν από όλες τις πλευράς και από την Ευρώπη και από τη χώρα μας, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί μόνο στα πλαίσια ενός σωστού ευρωπαϊκού διαλόγου με μια δίκαιη κατανομή του βάρους, ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η χωρα μας μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ένταση αυτού του προβλήματος, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι και άλλοθι για την έλλειψη ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα αντιμετωπίσει σήμερα το πρόβλημα. Κάθε μέρα που περνάει συνεπώς, το πρόβλημα επιδεινώνεται.