Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, σε σημερινή έγγραφη δήλωσή του τονίζει ότι «είναι ξεκάθαρο ότι οι ακραίες αντιδημοκρατικές και μεμονωμένες ενέργειες ούτε ταυτίζονται, ούτε εκφράζουν τους αγρότες».

«Έχω επανειλημμένως υπογραμμίσει, εντός και εκτός Κοινοβουλίου και σε όλους τους τόνους, ότι οι αγρότες είναι η φωνή της κοινωνίας και παράλληλα η δύναμή μας στις διαπραγματεύσεις. Ο διάλογος είναι ζωντανός και συνεχής με το σύνολο των αγροτών, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι οι ακραίες αντιδημοκρατικές και μεμονωμένες ενέργειες ούτε ταυτίζονται, ούτε εκφράζουν τους αγρότες», σημειώνει ο κ. Ηγουμενίδη, απαντώντας σε επίθεση που δέχθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΡΗΤΗ TV», πριν από λίγες ημέρες, όταν ανέφερε ότι εφόσον υπάρξουν οι βελτιωτικές αλλαγές, θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών.

Και προσθέτει: «Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω προσωπική διαφορά με κανέναν από τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου -δεν γνωρίζω άλλωστε προσωπικά σχεδόν κανέναν- και ούτε πρέπει τέτοιες ενέργειες να αντιμετωπίζονται ως προσωπικές αντιπαραθέσεις. Πρέπει να καταδικάζονται και να απομονώνονται πολιτικά από όλους».