Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουν στη Χαριλάου Τρικούπη τις διαδικασίες στο συνέδριο του Ποταμιού.
 
Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως στο εσωτερικό του Ποταμιού θα επικρατήσουν οι φωνές που κάνουν λόγο για ενιαία έκφραση της κεντροαριστεράς με τη συμμετοχή του Ποταμιού, ενώ οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα επιτρέψουν και στον κύριο Θεοδωράκη αν το επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής του νέου σχήματος.
 
Στο Ποτάμι υπάρχουν τρεις γραμμές. Εκείνοι που επιθυμούν το κόμμα να συνεχίσει ως έχει με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη, εκείνοι που θα έβλεπαν με καλό μάτι μια συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και όσοι θέλουν το Ποτάμι να στραφεί προς την κεντροαριστερά και να πει ναι στο διάλογο που έχει ανοίξει η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη δημιουργία ενός νέου φορέα και που ο επικεφαλής θα προκύψει έπειτα από ψηφοφορία στη βάση.
 
Την ανάγκη νέου κόμματος αναφέρουν και πολλά στελέχη του Ποταμιού τα οποία θεωρούν πως ίσως το εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη «χτύπησε» ταβάνι καθώς τα ποσοστά που συγκέντρωσε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου κρίνονται απογοητευτικά.
 
Στο συνέδριο αναμένεται να ασκηθεί κριτική στον κύριο Θεοδωράκη από μέλη του κόμματος τα οποία βεβαίως θα αποφασίσουν και την γραμμή που θα ακολουθήσει το Ποτάμι μετά το συνέδριο.