Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας για τον κατηγορούμενο στο κύκλωμα εκβιαστών εκδότη Τάκη Μαυρίκο

Όλα άρχισαν από δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος στο κύκλωμα εκβιαστών Τάκης Μαυρίκος, είχε οικονομικές σχέσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε εξηγήσεις από τη ΝΔ για το δημοσίευμα και η Νέα Δημοκρατία απάντησε:   

«Την ώρα που η χώρα καταστρέφεται, στην αρχή με κλειστές τράπεζες και τώρα με κλειστά σύνορα, όλοι οι Έλληνες περιμένουν την απολογία της μοιραίας παρέας εξουσίας και του μοιραίου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Για τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό, τη νεκρή οικονομία, τον πρωτοφανή αυταρχισμό και το σκληρό κομματικό Κράτος.

Αυτά τα μεγάλα και σοβαρά απασχολούν σήμερα τους Έλληνες. Όχι κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010. Πέραν τούτου ουδέν».   

Με νεώτερη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «ουσιαστικά η ΝΔ επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της ότι ο κατηγορούμενος για εκβιασμούς Π .Μαυρίκος είχε δοσοληψίες μαζί της έναντι παχυλής αμοιβής». 

Προσθέτει δε πως: 

«Ποιες ακριβώς ήταν οι υπηρεσίες που παρείχε ο Π. Μαυρίκος στη ΝΔ ; Για ποιό λόγο αναφέρεται το Ελληνικό Δημόσιο ως πιστωτής και επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι;Η ΝΔ είχε αποδεδειγμένα σχέσεις με ένα βρώμικο κύκλωμα εκβιαστών το οποίο και χρησιμοποιούσε για την προπαγάνδα της. O κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τον υπόκοσμο να λυμαίνεται άλλο τον τόπο».