Την τακτική του σκληρού ροκ θα εφαρμόσει στο επόμενο διάστημα η ΝΔ κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο της στρατηγικής αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει πάρει πάνω του τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, καθώς θεωρείται ακόμη από τα στελέχη του Μαξίμου «δυνατό χαρτί» στη Βουλή και στην κοινωνία.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, σύμφωνα με το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι διαφορετική. Όπως εξηγούσε κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος στο newpost.gr, ο κ. Τσίπρας αυτή τη στιγμή έχει βάλει ως στόχο την άλωση των Ανεξάρτητων Αρχών, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας και του Στρατεύματος, με σαφή στόχευση.

Επί της ουσίας, αυτό που επιχειρεί ο πρωθυπουργός, είναι σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, να βάλει νάρκες στο κοινωνικό πεδίο, απομονώνοντας κάθε κοινωνική ομάδα (αγρότες, ιδιωτικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ) και μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού να στρέψει τον έναν απέναντι στον άλλο, κατασκευάζοντας εχθρούς, όπως απέδειξε και η τελευταία παρέμβαση του κ. Τσίπρα στη Βουλή για το φορολογικό των αγροτών.

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι η κατασκευή εχθρών από το Μαξίμου στη λογική του «όλοι οι άλλοι φταίνε, εκτός από εμάς», θα χρησιμοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα, πρώτον για να περιχαρακώσει ένα ποσοστό ψηφοφόρων που συνεχίζουν να πιστεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι εύπιστοι σε κάθε είδους συνομωσιολογία που διαβάζει στο διαδίκτυο ή ακούει σε περιθωριακά μέσα Ενημέρωσης και δεύτερον για να υπάρχει ως άλλοθι στο ενδεχόμενο που αναζητήσει έξοδο διαφυγής.

Υπό τα δεδομένα αυτά, δεν θα μένει τίποτε αναπάντητο από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, ενώ όποτε κρίνεται απαραίτητο θα παρεμβαίνει και ο κ. Μητσοτάκης με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, όπως έκανε χθες από το Συνέδριο του Ποταμιού όπου αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «την πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων» και χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «πιο παλιό από το παλιό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Συγγρού για το θέμα Μαυρίκου, στην οποία τα γαλάζια στελέχη ζητούν «την απολογία της μοιραίας παρέας εξουσίας και του μοιραίου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα». Κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση της στάσης της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, έχει ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Μαξίμου.

Μόνο στο τελευταίο 24ωρο, ο κ. Αυγενάκης με ερώτηση που κατέθεσε προς τους κ.κ. Τσίπρα, Παππά και Παρασκευόπουλο, τους ζήτησε να απαντήσουν για το αν έχει υπάρξει επικοινωνία ή συνάντηση, έστω και ενός του κυκλώματος των «δημοσιογράφων» εκβιαστών με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, ενώ με δήλωσή του, κάλεσε τον «πασοκοτραφή» και « νεόκοπο πλέον ΣΥΡΙΖΑίο» κ. Σπίρτζη να σταματήσει να μιλά για συνομωσίες και να δώσει απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.