Να γίνει έρευνα και στη Νέα Δημοκρατία και αν υπάρχει τέτοιο θέμα να αποδοθεί δικαιοσύνη, τόνισε ο βουλευτής του κόμματος στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" ότι στο παρελθόν η Ν.Δ. είχε χρηματοδοτήσει ένα εκ των τριών κατηγορουμένων δημοσιογράφων ότι εκβίαζαν προκειμένου να εξασφαλίζουν διαφημίσεις για την εφημερίδα τους, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9".

"Στα θέματα διαφάνειας και εντιμότητας είμαι κάθετος. Και, βεβαίως, αφού έχει ανακύψει τέτοιο θέμα, πρέπει να γίνει έρευνα και αν υπάρχει τέτοιο θέμα να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Δεν δέχομαι και δεν ανέχομαι να υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου, άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι, οι οποίοι συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες και κυκλώματα. Εάν υπήρξε τέτοιο θέμα, να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη", είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Επισήμανε ότι κατά έναν έμμεσο τρόπο υπήρξε και ο ίδιος θύμα εκβιασμού, όταν το όνομα του δημοσιεύτηκε σε λίστα βουλευτών, που φέρονταν ότι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, ενώ δεν έχει βγάλει. Όπως εξήγησε η λίστα αυτή είχε δημοσιευθεί σε site και εφημερίδες και τότε οι βουλευτές είχαν ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος και εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν υπήρξε τέτοια λίστα.

Η επιλογή συγκρούσεων με την αντιπολίτευση από τον πρωθυπουργό μπορεί να τορπιλίσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Εξάλλου, τον φόβο ότι μπορεί η συγκρουσιακή συμπεριφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να "τορπιλίσει" την προσπάθεια να προκύψει ενιαία εθνική στρατηγική για το προσφυγικό από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, εξέφρασε ο κ. Αναστασιάδης, στην ίδια συνέντευξη.

"Φοβάμαι, διότι στην πολύ πρόσφατη εμφάνιση του, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός εκτός από το προσφυγικό στο οποίο ζήτησε συναίνεση, στα άλλα ζητήματα επέλεξε τον διχασμό και τη σύγκρουση με την αντιπολίτευση. Με τέτοιες συνθήκες, με τέτοια ρητορική δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να υπάρξει συναίνεση. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως το αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας όταν από τη μια μεριά ζητάει συναίνεση και από την άλλη πλευρά προκαλεί συγκρούσεις", αναρωτήθηκε ο κ. Αναστασιάδης.

Σε ερώτηση αν συμμερίζεται την αισιοδοξία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι σε 15 μέρες θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις προσφυγικές ροές, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: "Μακάρι και εύχομαι να είναι τόσο αισιόδοξα τα πράγματα, όπως τα περιγράφει ο κ. Μουζάλας. Βεβαίως, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ποτέ ότι η κυβέρνηση εισπράττει αυτά που έσπειρε. Ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση κάνει τραγικά λάθη έχει μια χαώδη αντιμετώπιση στο μεταναστευτικό. Εδώ, όμως, που έφτασε πρέπει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι όλοι μαζί, αντιμετωπίζοντας το θέμα σαν ένα εθνικό θέμα. Υπό αυτή την έννοια ο κ. Μητσοτάκης στο Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έδειξε σημάδια τέτοια και στις καθημερινές του παρεμβάσεις δείχνει τέτοια σημάδια".