«Η προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη θα μπορούσε να τονώσει την ανάπτυξη αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο CNBC, ο ευρωπαίος Επίτροπος υποστήριξε ότι «αυτή είναι μια πολύ συναισθηματική κρίση και είναι μια πολιτική πρόκληση πολύ μεγάλης σημασίας, αλλά αν κοιτάξω τα οικονομικά και μόνο τα οικονομικά, έχω πειστεί πως μπορεί να είναι μια ευκαιρία ικανή να προκαλέσει αύξηση των δαπανών κατά 0,2 με 0,3%».

«Εμείς, και ιδιαίτερα η Γερμανία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την υποδοχή και την ενσωμάτωση εκείνων που φεύγουν από καθεστώτα που απειλούν τη ζωή τους», πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί και τόνισε τη σημασία των μέτρων για αύξηση των δαπανών: 

Το πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει στην ΕΕ είναι πως υποφέρουμε από ένα επενδυτικό κενό, χρειαζόμαστε να επενδύσουμε περισσότερα στο μέλλον.

Όπως σημείωσε, ελπίζει πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μια πρωτοβουλία αξίας 315 δισ. ευρώ που στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες πολιτικές, θα τονώσουν την ανάπτυξη.

«Χρειαζόμαστε να κινητοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, περιλαμβανομένων των δημοσιονομικών εργαλείων, προκειμένου να επιδιώξουμε ισχυρότερη ανάπτυξη», επεσήμανε ο ευρωπαίος επίτροπος.