Με τα προβλήματα να φουντώνουν οι επιτελείς της αντιπολίτευσης αναμένουν πλέον την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα: αλλαγή κυβέρνησης εν κινήσει (από αυτή τη Βουλή) και εκλογές. Η επιλογή ανήκει στον πρωθυπουργό, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, όμως, βρίσκονται σε εγρήγορση. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη και τη Σεβαστουπόλεως άκουσαν με έκπληξη τον Τζιάνι Πιτέλα να λέει στον Τσίπρα ανοιχτά το πως πρέπει να συνεργαστούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις. Ο επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών- δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε δημόσια αυτό που ζητούν στο παρασκήνιο από τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού ισχυροί ευρωπαϊκοί παράγοντες. 

Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, όμως, τους έχουν καταστήσει σαφές (σε Σουλτς και Γιούνκερ) πως δεν έχει νόημα η διεύρυνση απλά της κυβερνητικής πλειοψηφίας: πρέπει όλοι όσοι ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο να αναλάβουν από κοινού τις ευθύνες. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται να ζητά και η πλειοψηφία των πολιτών. Και στην έρευνα της Metron Analysis (Παραπολιτικά) και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΣΚΑΪ) οι πολίτες ζητούν συνεργασία. 

Ειδικά στην τελευταία έρευνα η πλειοψηφία μιλά ξεκάθαρα για οικουμενική κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό. Μια κυβέρνηση που θα δώσει τέλος στην άσκοπη διαίρεση του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας μας που έχουν βυθίσει τη χώρα σε 8 χρόνια ύφεσης. Ο χρόνος πιέζει και ότι είναι να συμβεί θα πρέπει να συμβεί σύντομα. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων συμφωνούν πως ο κρίσιμος πολιτικός χρόνος εντοπίζεται λίγο πριν και λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 7 Μαρτίου. 

Τα γρανάζια έχουν τεθεί σε κίνηση στο παρασκήνιο και οι πρωταγωνιστές βρίσκονται ήδη στη σκηνή. Σύντομα θα τραβηχτούν και οι κουρτίνες..