current views are: 7

29 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση12:36

ΚΚΕ: Μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Επισημαίνει ότι η υπογραφή της στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων.-

Δημοσίευση 12:36’

Επισημαίνει ότι η υπογραφή της στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων.-

Για μεγάλες ευθύνες στη διαχείριση του προσφυγικού κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ, σε σχόλιό του με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στην Ειδομένη, όπου πρόσφυγες προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη. Την ίδια ώρα, επισημαίνει ότι η υπογραφή της στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων.

«Τόσο η απαράδεκτη στάση χωρών που κλείνουν τα σύνορά τους, ξεχνώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες των ιδίων, τις προηγούμενες δεκαετίες, όσο και η επίκληση της συναίνεσης, από τη μεριά της κυβέρνησης, δεν μπορούν να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες της, απ’ τη στιγμή που έχει βάλει την υπογραφή της στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι οποίες δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας και οξύνουν αντί να λύνουν το πρόβλημα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός. 

Παράλληλα, τονίζει ότι «η εργατική τάξη, ο λαός μας χρειάζεται να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, διεκδικώντας ταυτόχρονα ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, την απευθείας μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής και τα νησιά στα κράτη τελικού προορισμού τους. Να απαιτήσει την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την περιοχή και να δυναμώσει συνολικά την πάλη του ενάντια σε πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους πολέμους, που ξεριζώνουν του λαούς».


σχετικα αρθρα