current views are: 7

29 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση14:25

Το τηλεφώνημα Τσίπρα «κλείδωσε» την παρουσία Κουτσούμπα στο συμβούλιο αρχηγών

Παρών στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, την Παρασκευή, για τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δημοσίευση 14:25’

Παρών στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, την Παρασκευή, για τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παρών στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που συγκαλεί για την Παρασκευή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατόπιν σχετικού αιτήματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παρά τη διάσταση απόψεων για το προσφυγικό αλλά και τη διαφωνία του για τη σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου με το «περιεχόμενο που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα», τελικά μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλ. Τσίπρα στο πλαίσιο των επαφών του με πολιτικούς αρχηγούς, όπως έγινε γνωστό θα συμμετάσχει ο κ. Κουτσούμπας στη συνάντηση που ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο επικεφαλής της ΚΕ του ΚΚΕ φέρεται πως ανέφερε ότι η σύσκεψη θα αποτελέσει «ένα ευχολόγιο από την στιγμή που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα έχουν δεσμευθεί με τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δημιουργούν το πρόβλημα».

Σε δήλωσή του πάντως πριν από λίγες ημέρες είχε σημειώσει ότι μία σύσκεψη με το «περιεχόμενο που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, ούτε νόημα έχει, ούτε βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. Συνεπώς, δε χρειάζεται καν να συγκληθεί».

Με σημερινή ανακοίνωσή του εξάλλου το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για μεγάλες ευθύνες στη διαχείριση του προσφυγικού, με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στην Ειδομένη, όπου πρόσφυγες προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη. Την ίδια ώρα, επισημαίνει ότι η υπογραφή της στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων.


σχετικα αρθρα