Συνέχεια στην κόντρα με τον ΔΟΛ έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», και αναφερόμενη στο δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής για τον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Σβίγκου μίλησε για «κίνηση πανικού», τονίζοντας ότι «δεν είναι τυχαίος ο χρόνος αυτών των δήθεν αποκαλύψεων». Επισήμανε αφενός ότι «έχει προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Ψυχάρη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος για επισφαλή δάνεια ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ» και ότι επίκειται η έναρξη της διαδικασίας για την αδειοδότηση των καναλιών. Αφετέρου, ότι ήταν αποκαλυπτική η ανακοίνωση από το Γραφείο του πρωθυπουργού σχετικά, όπως είπε, με το τι ζητήθηκε από πλευράς του κ. Ψυχάρη και ποια ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού ως προς αυτές τις απαιτήσεις για διαγραφή των δανείων και για διαμεσολάβηση για την απόκτηση της ιδιοκτησίας του MEGA.

«Θεωρώ, λοιπόν, ότι χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αυτές οι κινήσεις υποδηλώνουν πανικό. Και βέβαια αν ο πρωθυπουργός και αν η κυβέρνηση είχε υποχωρήσει σ΄ αυτά τα αιτήματα δεν θα είχαμε τώρα κι αυτές τις δήθεν αποκαλύψεις», υπογράμμισε.

Σχετικά με την «απειλή» για «χρυσές εφεδρείες» και αν αυτό συνιστά έναν «ανοιχτό πόλεμο», η κ. Σβίγκου είπε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό». Τόνισε ότι από το 2012 και μετά, και την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου και την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, «σε καμία περίπτωση δεν κάναμε ποτέ βήμα πίσω, ούτε από τις θέσεις μας για να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ούτε από τις θέσεις μας για σπάσιμο του αποστήματος της διαπλοκής». «Αυτό ήταν σαφές σε κάθε βήμα της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ και προς την εξουσία και αφότου ανέλαβε την εξουσία», σημείωσε. Μιλώντας για αυτόν τον «πόλεμο που συντελείται εδώ και πάρα πολύ καιρό», είπε ότι είναι γνωστά σε όλους και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αυτών και στις προεκλογικές περιόδους και στο δημοψήφισμα, με τα οποία προμήνυαν καταστροφές σε ενδεχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω ούτε από την αλήθεια, αλλά ούτε και από την υπεράσπιση των θέσεων» αυτών.