Τοποθέτηση υπερυπουργού για καλύτερο συντονισμό στο προσφυγικό πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως επεσήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μουζάλας δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Όπως αποκάλυψε ο κ. Θεοδωράκης, το Ποτάμι θα προτείνει έναν υπουργό «οικουμενικής αποδοχής».

«Έχω το όνομα, θα μου επιτρέψετε να το πω πρώτα στους άλλους αρχηγούς. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις γιατί  αυτό έχει σημασία σήμερα. Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ένα δεξιό ή ένα αριστερό υπουργό», ανέφερε  χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον κ. Μουζάλα, τον χαρακτήρισε «διαπραγματευτή» και αναγνώρισε ότι «είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτή την υπόθεση και βασανίζεται», αλλά όπως είπε, «αυτό δεν είναι πάντα αρκετό στην πολιτική. Χρειάζεται ένας άνθρωπος με ενισχυμένη αρμοδιότητα, ένας υπερυπουργός που να δίνει αναφορά κατευθείαν στον Πρωθυπουργό και να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις».

Σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών της ερχόμενης Παρασκευής, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση με ειλικρίνεια, καθώς και ότι χρειάζονται μερικές τολμηρές αποφάσεις και σε σχέση με το ΝΑΤΟ και σε σχέση με την ασφάλεια των νησιών αλλά και σε σχέση με την περίθαλψη των προσφύγων.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες υποθέσεις των εκβιασμών και της διαπλοκής ανέφερε ότι ζήτησε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, τις οποίες, συμπλήρωσε, δεν έχει λάβει μέχρι τώρα.