current views are: 7

1 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση07:34

Παραιτήθηκε ο Θεοχάρης από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού – Τι απαντά το κόμμα

Από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού παραιτήθηκε ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Θεοχάρης. 

Δημοσίευση 07:34’

Από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού παραιτήθηκε ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Θεοχάρης. 

Από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού παραιτήθηκε ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Θεοχάρης, κίνηση που από το Ποτάμι χαρακτηρίζουν αναμενόμενη μετά τη διαφοροποίηση στο συνέδριο. 

Ο κ. Θεοχάρης στην επιστολή προς τον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη, και αφού τον συγχαίρει για την επανεκλογή του αναφέρει: 

Στο πρόσφατο συνέδριο εξέθεσα με καθαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα τις ενστάσεις μου για την στρατηγική αλλά και την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος.

Ένιωσα το βάρος της ευθύνης το βράδυ του Σαββάτου καθώς οι σύνεδροι επιδοκίμασαν τις θέσεις μου και πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν μαζί μου τους προβληματισμούς τους.

Δεν είδα, δυστυχώς, στο συνέδριο να παίρνονται αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού.

Με δεδομένες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου, θεωρώ εντιμότερη στάση, να παραιτηθώ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ώστε να σου επιτρέψω να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου θέσεις.

Ελπίζω πάντα πως, με την ανανεωμένη σου εντολή, θα πάρεις τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αλλάξεις την μοίρα του κινήματος πριν να είναι πολύ αργά.

Με την ελπίδα αυτή, αλλά και την πίστη για την αναγκαιότητα του Ποταμιού παραμένω Βουλευτής του.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Θεοχάρης στο συνέδριο είχε πει: 

«Τιμούμε τον Στ. Θεοδωράκη για το κάλεσμα και την γενναιότητα να ιδρύσει το Ποτάμι. Σήμερα όμως υπάρχουν τρία Ποτάμια. Το ένα το μεγάλο Ποτάμι είναι αυτοί που μας άφησαν. Το ποτάμι της Ελπίδας που διαψεύστηκε. Το δεύτερο το μεσαίο των εθελοντών της καθημερινής προσπάθειας. Το τρίτο είναι το μικρό ποτάμι της Σεβαστουπόλεως που δεν αφουγκράζεται την κοινωνία». 

Μετά την εκλογή του ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας στον κ. Θεοχάρη τόνισε ότι δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια, αλλά μόνο ένα και δεν μπορεί κάποιος να απολαμβάνει τα προνόμια του “είσαι” και τη δημοσιότητα του “δεν είσαι”.

Τον κ. Θεοχάρη θα αντικαταστήσει ο Γιώργος Αμυράς. 
 

 

 

 


σχετικα αρθρα