current views are: 6

1 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση10:14

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο – Σε σημείο συναγερμού το προσφυγικό

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Δημοσίευση 10:14’

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντάς τον για απώλεια ελέγχου και ανικανότητα. Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπισή του προσφυγικού, ενώ άσκησε έντονη κριτική για το θέμα της διαπλοκής, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι «τροχονόμος της νέας διαπλοκής». 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τραγική, η αξιολόγηση είναι σχεδόν κλινικά νεκρή, η κοινωνία βράζει κανένα πρόβλημα δεν λύνεται τίποτα δεν προχωρά» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

Η χώρα προσομοιάζει με αποτυχημένο κράτος που δεν μπορεί να εγγυηθεί στοιχειώδη ευημερία. Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν και ο μόνος που δεν έχει την αίσθηση αυτή είναι ο άνθρωπος που την έφερε σε αυτό το σημείο. Ο πρωθυπουργός των capital controls, της κρίσης και των κλειστών συνόρων.

«Η χθεσινή τηλεοπτική του παρουσία ήταν εξόχως προκλητική και ανησυχητική. Έχει χάσει τον έλεγχο την ώρα που η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα και νηφαλιότητα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο STAR.

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι βρίσκεται σε σημείο συναγερμού και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και ανέφερε πως με τη δήλωση του πρωθυπουργού περί θαλάσσιων συνόρων, «έστειλε μήνυμα σε όλους, πρόσφυγες, μετανάστες και διακινητές ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι». «Η Ελλάδα έγινε ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους διακινητές», συμπλήρωσε.

Για το κλείσιμο των συνόρων, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το είχε προεξοφλήσει η ίδια η κυβέρνηση, η οποία ήταν «απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τις ροές μεταναστών και προσφύγων. Δεν υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο». Στη συνέχεια, κάλεσε την κυβέρνηση να μην παίζει στα ζάρια την εθνική κυριαρχία της χώρας και ανέφερε:

Διαμορφώθηκε η εικόνα μιας αναξιόπιστης χώρας, η ίδια η κυβερνηση έδωσε ευκαιρία σε γνωστούς ανθελληνικούς κύκλους να μας κουνάνε το δάχτυλο. Βουτηγμένη στα αδιέξοδα η κυβερνηση αφήνει κάποια υπονοούμενα για συμψηφισμό του μεταναστευτικόού με την αξιολόγηση του προγράμματος, να μην παίζουν στα ζαριά την εθνική κυριαρχία για να παραστήσουν τους διαπραγματευτές.

«Όχι σε μονομερείς ενέργειες, που τραυματίζουν την εμπιστοσύνη και την εικόνα της χώρας», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών είπε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταλήξουν σε κοινό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. 

«Εύχομαι η συναίνεση που ζητά να μην είναι προσχηματική. Πιέζουμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή να σοβαρευτεί», υπογράμμισε. 

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση και την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

Κάθε καθυστέρηση είναι επικίνδυνη και εγκληματική, καθώς η χώρα έχει εισέλθει σε ζώνη υψηλού κινδύνου. Η πρώτη αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο του 2015. 

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ έριξε «πυρά» προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και για το ζήτημα της διαφθοράς, λέγοντας:

Πρόκληση και κίνδυνος για κάθε εξουσία η διαφθορά. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια, όμως δυστυχώς σήμερα η κυβέρνηση αποδομεί συστηματικά και τις τρεις εξουσίες. Ας πάψει ο Τσίπρας και η παρέα του να παριστάνουν τους ηθικούς, τους αναμάρτητους και τους δήθεν πολέμιους της ηθικής. Αυτοί που έλεγαν ότι θα πολεμήσουν τα συμφέροντα, είναι οι τροχονόμοι της νέας διαπλοκής. Η αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά τους υποτιμά τους πολίτες και τη δημοκρατία.

Για τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «εμείς δίνουμε τη δική μας μάχη στην Ευρώπη, για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική ανοικτών συνόρων. Στο ΕΛΚ ζήτησα απο όλους τους ευρωπαίους ηγέτες να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ταχεία εφαρμογή και η Τουρκία να τηρήσει δεσμεύσεις. Στηρίξαμε αποστολή ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ελπίζοντας να μειώσει ροές, και συγκροτήσαμε ομάδα διαχείρισης κρίσης». 

Σε άλλο σημείο, έδωσε συγχαρητήρια στην Κύπρο, η οποία «θα εξέλθει από τα μνημόνια, χωρίς να αξιοποιήσει όλα τα κονδύλια. «Στην Κύπρο όμως δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες συνεργάστηκαν και τα κατάφεραν», επεσήμανε. 

«Η ΝΔ ήδη πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις και οι πολίτες ψάχνουν εναγωνίως από κάπου να πιαστούν», κατέληξε. 


σχετικα αρθρα